Tvärflöjtslektion del I

Joakim Nömell spelar tvärflöjt

Jag har tagit ett till steg i riktningen att göra det jag vill. Efter alla år av tjat, att återuppta mitt gamla tvärflöjtsspelande, har jag gjort det — med besked =) Först köpte jag en flöjt och konstaterade att jag fortfarande kunde. Men jag körde ganska snabbt fast och bestämde mig för att försöka leta efter någon som kunde hjälpa mig på traven.

Först mailade jag min gamla väninna som en gång lärde mig spela 1994. Hon är fortfarande aktiv men hade bytt stad och fanns inte längre inom rimligt räckhåll. Så jag gjorde en liten internet-sökning och fanns mest musikskolor och liknande som riktade sig till skolungdom kändes det som.

Men på Blocket hittade jag en flicka som erbjöd lektioner. Det lät alldeles för bra så jag utgick ifrån att hon höll till i Haparanda eller ystad eller något annat lika avlägset. Men det visade sig att hon fanns i norra Stockholm. Jag läste hennes CV och bestämde mig för attprova. Oavsett om det gäller att handla kläder eller annat är jag aldrig mycket för att analysera och leta. Stöter jag på något som låter bra, provar jag gärna det.

Och idag hade jag min första lektion! Allt fick en liten omständig start när jag först blev avsläppt på fel adress, en väg med samma namn i Upplands Väsby istället för Märsta. Men till slut kom jag rätt och vi kunde börja, 40 minuter försenade.

Och det var grymt roligt! Det visade sig att jag lärt in delvis fel, eller i bästa fall glömt vad jag lärde mig. Det var inget stort fel, bara högerhanden som behövde flyttas ett steg åt höger. Det blir nog lite slit med det men känns inte som något oöverstigligt hinder eftersom jag inte nött in fel så länge tack vare mitt långa uppehåll.

Dagens lektion gick i övrigt åt att justera lite monteringsfel och med en enkel duo i folkmusikstil. Det är för det första ett mycket fint stycke och jag kärde mig ett par nya toner på kuppen. Klicka på filen och lyssna!

Nästa lektion är om 2 veckor.

[tags]Musik, Musikinstrument, Instrument, Blåsinstrument, Tvärflöjt, Flöjt, Sopranflöjt[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.