Packning inför Gotska Sandön

IMG_0230Så var det äntligen dags! Imorgon är dagen D då jag äntligen ska få åka till Gotska Sandön, som jag drömt om och längtat till ända sedan jag var barn! Dels var vi på väg dit några gånger med egen båt när jag var 10–12 år men hindrades av väder. Men sedan kom TV-serien Husbonden – piraten på SandönW som fängslade mig. Som jag har letat efter den idag! Skulle så gärna vilja se den igen! Och så har jag såklart läst böcker och reseskildringar.

Det blev ingenting av med drömmen att få åka dit i egen båt. Vi hade ju chansen medans vi hade Galadriel som var stor nog att ta oss och även andra över dit. Men det blev inte så. Den åtta timmar långa körningen var väl bara ett av skälen.

gotska-sandon-satelitbildMen nu är det på gång! Det blir turbåt men ändå är jag snart där! Ryggsäckarna står packade i hallen, allt är nog med, åtminstone allt av värde. Jag har ju packat inför både läger och resor förr så man har viss vana. Alla bär en ryggsäck var, en sovsäck var och en matpåse och kameraväska som jag spänner bak på min ryggsäck. Då blir det perfekt. Vi ska ju inte bära så långt och maten ska ju inte bäras hem igen.

Ikväll åkte jag ner till båten som ligger inne i Nynäshamn för att fixa ett litet arrangemang. Jesper och Miranda fyller år imorgon, 11 och 4 år. Miranda firar hemma hos mormor men Jesper firar på båten och ute på ön. Jag är nog rätt dålig på att komma på saker men ibland blixtrar det till med en idé. Och denna gång var idén att låta personalen ombord komma med tårta och presenter en stund efter avgång. Så jag åkte ner med hans paket ikväll och lämnade dem till fru styrman som lovade att lösa överraskningen. Då slipper vi frakta paketen och dölja dem under själva resan i en redan ganska kompakt packning.

Väl hemma igen gjordes allt klart och nu sover alla och väckarklockorna står på 05.30 så att man hinner duscha och 07.00 bär det av söderut.

Det kommer att bloggas dag för dag, men på grund av bristande tekniska möjligheter kommer reseberättelserna publiceras med text och bild först efter hemkomsten. Till och med jag kommer känna det som en liten befrielse att vara utan dator och internet ett par dagar. Stödanteckningar i mobilen, bilder i kameran så får det bli bloggning hemma sen. Så håll ut, stay tuned!

[tags]Gotska Sandön, Nationalpark, Naturskyddsområde, Gotland, Visby, Fårö, Nynäshamn, Semester, Resa, Resor, Reseprogram, Reseskildring, Reseskildringar, Reseberättelse, Reseberättelser, Båttur, Båt, Båtar, Packa, Packning, Ryggsäck, Ryggsäckar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.