Tvärflöjtslektion del III

Joakim Nömell spelar tvärflöjt

Tredje och sista bokade lektionen och det är som med gymmandet, först går det hur bra som helst tills man flyttar upp ribban, då blir det svårt och man hamnar i det där uppförslutet innan det börjar kännas bra igen. Inför lektionen idag hade jag övat på att blåsa låga och höga oktaver och allt handlar om att firma läpparna rätt, rätt luftström och rätt tryck i aluften. Oerhört svårt att få det att låta rent. Och just det hade jag inte lyckats så bra med. Så lite sådana övningar började vi med och plötsligt var det svårt att över huvud taget få en ton =) Men lite mer tips och råd att öva vidare på och det ska gå!

Slutligen började vi kika på ett stycke jag önskat få lära mig, ett klassiskt stycke av Bach på någon sorts mellannivå. Jag känner mig lite trött på klassisk ”flöjtpop” så som Sailing och liknande även om det är bra stycken att öva på. Detta är en Siciliano nummer 1031. Ett otroligt vackert stycke som jag tagit ut början på själv. Det har jag att slita med tills vidare.

Men nu har vi inga fler bokade lektioner. Men jag ska jobba på fram tills sommaren och semestern är slut och sedan är i alla fall min målsättning att ta flera lektioner, i mån av tid och pengar såklart.

[tags]Musik, Musikinstrument, Instrument, Blåsinstrument, Tvärflöjt, Flöjt, Sopranflöjt[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.