Detta djurliv!

IMG_9618 Jaha, då sitter man här och längtar tills timmarna ska gå så vi kommer iväg, vi ska ÄNTLIGEN åka upp till Åsele vårat landställe! Det ska bli så mysigt, fiska, åka båt, grilla på flytbryggan, oh skogsvandra i TIMMAR! Älskar norrland! SÅ underbart vackert! Så vi blir jag, björn, Carro och tobbe och Stinam Fassi och Bellut som åker upp! Vovvarna ska också få en semster!:)

Dessutom hände det något kanske oväntat och små roligt idag! Är som sagt både kaninvakt och hundvakt åt syrran och jocke, och skulle åka och kastrera Linus, den ena ninen idag. Sagt och gjort, det var bara försöka få en den enorma ninen i transportburen vilket inte var det lättaste. Han VÄGRADE! men efter några fajter gav han med sig, och Carro kom och hämtade upp oss. Observara att klockan var runt halv 8 på morgonen och jag var halvvaken. Iväg bar det till vetrinären. Kom in på en gång och det var inskrivning och vägning och genomkoll som gällde. Ut med kaninen ur buren och det gick betydligt lättare, och upp på vågen, 5,3 kg, inte illa pinkat för en 4-5 månader gammal nin bebis. Vetrinären tyckte även hon att den var stooor. Sen skulle det klämmas och kännas och leta efter kulorna som skulle åka! Hon letade och letade men nää, inga kulor! Hon berättade att av rädsla när man rör vid det området kan dom dra upp kulorna så det bara var påsar kvar, så hon hämtade en till vetrinär som skulle titta på honom.

Hon satte han i mitt knä och ja, linus ville inte riktigt, så som minne har jag nu ca 6 djupa rivsår på armen. Dom där bekbenen är INTE och leka med, känguru tänkte jag!

Men inte hittade den andra häller några kulor, så hon skulle kollade könet och ta mej fan, inte kom det ut någon penis häller, ja…Linus är en HONA! OCh där stog jag förvånad till max och tänkte, hur kan en uppfödare titta fel? E det något en uppfödare ska kunna är det väl ändå att se könen på sina djur! Så det var bara packa in henne(ja, kan fortf. inte se ”honom” som en ”henne” men men) och åka hem och kolla könet på Lina också för säkerhetsskull! Och ja, Lina var en Lina och det var ju skönt:P.

SÅ det var en ganska konstig upplevelse…Haha…Har än inte pratat med syrran men har skickat sms så får se när hon ser det och blir chockad! haha…

Så så var det, e fortf. chockad. Men det e ju inte första gång, komme rihåg syrrans fågel Nisse, som fick stanna kvar här hemma när hon flyttade ut och blev min fågel, ungefär vid 10-15 års ålder fick vi reda på att Nisse var en Nissan… Och också då blev man ganska chockad. Men ”han” hade ju ialf ett bra namn att ändra till, Linus skulle ju bli Lina, men dom kan ju inte ha två Lina, det blir ju ganska förvirrande. haha..

Jaha, så då sitter man här och skriver lite ihopp om att tiden ska gå fortare. Måste igentligen städa men skjuter upp det, e sååå tråkigt. Funderar på om man ska gå ut och och gå en långis med vovvarna istället..:)

Men inatt, ca kl.00-01 bär det av mot norrland. Så ska hinna med att sova lite nu på eftermiddagen också. Åh, det ska bli så skööönt! *längtar*…

Lägger upp lite bilder på hundar och katter och kaniner… Massa söta bilder!:)

Norrland here we come! :)

[tags]Djur, Hund, Hundar, Labrador, Kanin, Kaniner, Fransk Vädur, Katt, Katter, Veterinär, Åsele, Norrland[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.