Rippa musik i mängder

Jag har just påbörjat ett jätteprojekt, att rippa alla musik-CD vi har. Jag har varit på gång länge och velat göra det men nu har jag tagit tag i det och börjat. Om jag kommer ro i land det eller tröttna efter en stund, återtår att se. Varje skiva tar ju en god stund att rippa och jag vet heller inte hur många som har kopieringsskydd och inte kommer gå att rippa.

Enligt min gamla databas i MySQL jag gjorde över alla CD-skivor så har vi 485 stycken och det har köpts ganska lite skivor sedan den uppdaterades senast, så det kan nog stämma ganska bra.

Musiken ska in i iTunes för att sedan kunna användas i iPod och iPhone.

Det skulle vara väldigt roligt att lyckas med detta. Idag ligger alla skivorna i två flyttlådor inpackade på vinden och även omjag ibland längtar efter endera skivan så är det alldeles för jobbigt att gå och leta. tidigare stod dem prydligt uppradade i hyllor i bokstavsordning men så får jag inteha det längre, det är fult ;)!

En annan sak som oroar mig en smula är alla fel i CD-databasen. Jag hann bara provrippa tre skivor när jag kom till första felstavade artisten, Johan Johansson med 2 N i ”Johann”. Jag är rädd för att allt för många spån velat bidra till innehållet i den där databasen och att närjag väl genomlidigt rippningsfasen som lär ta hela hösten, så kommer nästa fas, att rätta alla fel och det lär bli betydligt svårare. Och att lägga in de skivor som inte finns alls i databasen. Jag hoppas just dom inte är så många =)

Vi får se hur det går, håll tummarna!

Fortsättning lär följa =)

[tags]Musik, CD, CD-samling, Skivor, Skivsamling, Rippa, iTunes, iPod, iPhone, Databas, MySQL, Artist, Artister, Johan Johansson[/tags]

2 reaktioner till “Rippa musik i mängder”

    1. Hej där! Jag använder iTunes eftersom det är iPod och iPhone som ska synkas sen, blev enklast så. Men den hämtar också spår och albumbilder och tycker jag har ett väldigt trevligt sätt att hantera musiken. Nu när jag rippat mer än hälften av alla 400 skivor märker jag ju hur många som lagt in fel. Kan vara fel albumnamn, fel i spårfältet eller genre och då är det väldigt lätt att ändra större mängder spår på en gång. Och den strukturerar mappar och filer så fort jag ändrar något. Mycket trevligt.

      Men tack för tipsen! Har kört AudioGrabber också, mycket trevligt verktyg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.