Rippa musik i mängder del II

Herre min skapare, vad har jag givit mig in på egentligen =)?

Det blev lite krångel att komma igång. Min ”iTunes-dator” har flyttat hem och fått en hel ny hårddisk på 1TB för att klara mitt projekt. Nu har jag räknat med att alla skivor ska sluta på 30GB diskutrymme så det borde inte vara något problem även med den gamla disken. Men den har gått sedan 2006 och det känns bra att stoppa i en ny så den inte går och dör lagom tills man hunnit halvvägs! iTunes har jag nu ställt in att fortsättningsvis spara på den nya disken och då var allt klart att sätta igång på allvar!

En av de två flyttlådorna med CD-skivor har jag nu konkat ner och staplat upp skivorna på ett bord. Och bara vetskapen om att detta bara är hälften gör mig trött =)

Redan de 2 första skivorna krånglade och ville inte läsas in så högen ”felskivor” har redan bildats. Får se om en rengöring räcker sen men tanken är att spara den högen till sist. Men den normala tiden att rippa en felfri skiva verkar bli ca 5 minuter. En snabb överslagsräkning borde då visa att det kommer ta 37 timmar konstant arbete att rippa 450 CD-skivor!

Jag har att göra ett tag!

[tags]Musik, CD, CD-samling, Skivor, Skivsamling, Rippa, iTunes, iPod, iPhone, Databas, MySQL, Artist, Artister, Johan Johansson[/tags]

3 reaktioner till “Rippa musik i mängder del II”

  1. Får man fråga vad du rippar till för format? Inte något förstörande hoppas jag, för då måste du ju göra om hela proceduren när MP3 är gammalt och förlegat och du vill ha något bättre… FLAC, jag säger bara FLAC ;)

    1. Jodå, förstörande medelmåttig MP3 är det som gäller. När MP3 dör ut är jag så gammal så då kommer jagha en massa tid att rippa om allt. Och i så fall gläds jag åt att andra som harmer får det värre än jag =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.