Vinterförberedelser

windy-22-utan-kapellDet har varit så tråkigt väder hela oktober och början på november, bara regnat och blåst och det har inte funnits många tillfällen att njuta av hösten till sjöss som kan vara riktigt fin när det vill sig. Idag var det förvisso gråmulet, men helt stilla, 8 grader och uppehåll och jag skulle gott och väl kunnat tänka mig en repa på sjön!

Men idag blev det att tömma båten inför vintern.. ta hem dynor, flytvästar, kylbox, säck med tampar och och lite sådant smått och gott så att det underlättar när den väl är uppe.

Nu återstår oljebyte och byte av oljefilter och för det ska bli bra och enkelt, får det bli en sväng för att värma upp oljan ordentligt så den blir lättare att suga upp. Det får dock vänta några veckor tills det blir en ledig och förhoppningsvis hyfsat fin helg.

Sedan återstår bara det tråkiga, att konservera och täcka. Jag brukar bara vilja ha det avklarat så att man sen själv kan gå i ide i väntan på våren.

Men trots den sena årstiden låg många båtar kvar i sjön och några båtägare gick och putsade på sina ögonstenar. Min ögonsten var såklart lättstartad som vanligt men tog såklart lite extra lång tid på sig att komma upp i temperatur tack vare det iskalla vattnet.

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Marina, Varv, Oljebyte, Motorolja, Höst[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.