Inbrott på jobbet

Tänk så snabbt en helt vanlig fredag kan förvandlas till en väldigt ovanlig! Halvvägs till jobbet ringer telefonen flera gånger. Fastighetsskötaren i det hus vi har vårt kontor, en kollega i Göteborg och min kollega i Stockholm. Allt inom loppet av ett par minuter. Man meddelar att vi haft inbrott och att vi inte får gå in och röra något förrän polisen varit där. Väl på plats bjuds jag på kaffe av fastighetsskötaren som berättar mer i detalj vad som hänt. Några hantverkare hade tidigt på morgonen noterat att ett lås var trasigt i den korridor vi har vårt kontor. När han går in i korridoren, ser han hur någon kommer ut ur vår lokal och jakten börjar. Men tyvärr hinner hantverkaren inte ikapp gärningsmannen innan han hinner ut på gatan och flyr.

Polisen kommer till platsen inom en halvtimme och jag står och väntar medan de letar spår på dörr, golv och andra ytor i lokalen. Men man hittar ingenting.

När vi blir insläppta går det fort att notera att gärningsmannen haft gott om tid på sig. Hela lokalen är genomsökt men inget är förstört eller i ordning. Man får ett klart intryck av att man flyttat runt saker i lugn och ro för att hitta något att ta. Och vi konstaterar att alla våra bärbara demodatorer och mobiltelefoner såklart är borta. Det verkar tack och lov som om man lämnat alla hjälpmedel orörda, värda oerhörda pengar men så klart omöjliga att omsätta ute på gatan.

Det känns märkligt att sätta sig vid skrivbordet. Alla lådor är utdragna och alla skåpsdörrar är öppna. Eftersom jag själv aldrig lämnar min dator, kan jag snabbt komma igång. Men någon har rotat runt på min plats. En del saker saknas och även en del privata. Det blir en mycket häktisk dag. Vi försökte bedriva arbete som vanligt med alla inbokade kundbesök medans låssmeder och larminstallatörer sprang om varandra hela dagen.

Men det kändes ändå inte så mentalt jobbigt som alla talat om som haft inbrott hemma. visst, något har rotat runt men det var inte emot mig det var riktat. Däremot innebär det en väldans massa jobb att laga lås och dörrar, ta reda på och försöka rapportera och återställa allt som stulits. Det kommer nog ta sin tid.

[tags]Jobb, Arbete, Kontor, Inbrott, Inbrottstjuv, Inbrottstjuvar, Tjuv, Tjuvar, Larm[/tags]

3 reaktioner till “Inbrott på jobbet”

    1. Ja men va fint att det funkar =) Jag kör inte Akismet så här är det bara viktigt att skriva samma namn, URL och epost som första gången man blivit godkänd så ska det fungera även fortsättningsvis.

  1. Hej, Jocke!

    Testar bara att kommentera i din blogg eftersom jag har haft problem att kommentera i folks WordPress-bloggar sen ett tag tillbaka. Mina kommentarer hamnar skoningslöst i papperskorgen, jag misstänker att det är Askimet som inte gillar mig. :(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.