Flyttförberedelser

Nu har packningen inför flytten kommit igång på allvar. Nu när vi får något som kan liknas vid tre veckors viloperiod innan visningar och försäljningen drar igång på allvar kan vi passa på att bringa lite reda i kaoset.

Åt det synliga i huset kan vi inte göra så mycket just nu. Inför fotograferingen i fredags plockade vi undan allt onödigt och allt för personligt och öste in det på vinden i en enda salig röra och det är nu där vi börjar.

Inför vår femte gemensamma flytt har vi nu bestämt att få den så perfekt det bara går. Tidigare har inte kartonger räckt till och sista hälften av bohaget har transporterats löst, i säckar och i fickorna och sådant skapar både irritation, frustration och tar en massa extra tid. Den här flytten tänker jag mig ska gå snabbt och smidigt. Helst ska det vara fint väder, alla kartonger ska stå i rader och staplade ute på altanen, bara att ösa in i bilar och på släpkärror och kvar ska sen bara finnas möbler och sådant som inte går att packa i kartonger. Vindarna ska vara tömda och alla lampor, tavlor och hyllor ska vara nedskruvade från väggarna. Vi får se om det lyckas =)!

Så nu har vi börjat gå igenom vår kattvind. Allt löst ska i kartonger och en del kartonger måste packas om där det är allt för blandat innehåll och sådant som ska kastas. Katt- och kallvinden är de ända ställena vi kan förvara flyttkartonger på under tiden försäljningen pågår. Det känns lite hopplöst när man börjat ta tag i röran. En del saker är inte ens rörda sedan förra eller till och med förr-förra gången vi flyttade och allt är dammigt. Men gör vi det nu har vi gott om tid på oss och jag tror man kommer uppskatte det på dagen D. Men hittills har vi skapat 5–6 kartonger med köksutrustning vi inte kommer använda, filtar, lakan, gardiner och en del kläder.

Den här gången valde vi att köpa flyttkartonger på Bauhaus. De har 10 kartonger för 199kr eller liknande. Först var målet att köpa lite dyrare flyttkartonger som håller bättre och tål mer, men vi valde att istället köpa fler och lite billigare. Och kvalliteten är inte jättebra. Man får verkligen se till att vika upp och ihop dem försiktigt och inte lasta för tungt. Viker man kartongen på fel ställe en gång förlorar den all styrsel och bärighet, men dom får duga.

[tags]Hus, Hem, Bostad, villa, Radhus, Husförsäljning, försäljning, Sälja Hus, Sälja Bostad, Hemnet, Hemnet.se, Husvisning, Packa, Flytta, Flyttkartong, Flyttkartonger, Bauhaus[/tags]

En kommentar till “Flyttförberedelser”

  1. Känner igen problemet från när jag flyttade mamma i vintras.. Fast mina kartonger kom från Ö&B, men kvalitén var högst densamma.Många svordomar och könsord blev det när kartongdjävlarna rämnade…;)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.