Ny hund i familjen, Kenzo

Idag har vi tagit emot en omplacerad Schäfer som vi hittade på Blocket.

Hunden heter Kenzo och omplaceras på grund av tidsbrist och viss brist på lydnad vilket märktes tydligt när vi mötte familjen som i övrigt verkade trevliga på Sundbybergs station.

Kenzo är redan 1½ år gammal och kan inte ens gå normalt i koppel men det fanns inget mycket utrymme för dumheter och ganska snart redan under hemvägen lärde han sig och då fick han mycket beröm tillbaka.

Trots att vi rörde oss mitt i rusningen i centrala Stockholm verkade just miljöbiten inte störa honom så mycket. Vi mötte hundar och massor av människor och det mesta flöt på bra. På väg hem åkte vi förbi Synskadades Riksförbund för att hämta en ny rastklocka som kenzo kan få använda.

Jag gillar honom skarpt redan så vi får hoppas att det går bra!

[tags]Hund, Hundar, Schäfer, Blocket, Omplacering[/tags]

2 reaktioner till “Ny hund i familjen, Kenzo”

 1. Hej Jocke!!

  Min äldsta dotter hittade eran blogg om Kenzo o blev väldigt upprörd över vad ni skrivit om han. För det första vill jag påpeka att han precis fyllt 1 år när ni hämtade han. O att han inte alls kunde gå i koppel stämde ju inte heller. Han gick inte fot o drog lite ….

  Kenzos familj

  1. Hej tina. Det var inte alls meningen att skriva något som gjorde dig/henne upprörd. Vi hade inte en aning om hur Kenzo fungerade med er eftersom vi inte sett det, utan bara reflekterade över hur han var med oss. Och det är ju inget unikt att en hund ”glömmer” allt den kan och testar gränser med nya förare för att se om samma regler gäller.

   Han var i alla fall en mycket läraktig och rolig hund. Han visade en rädlsa för vissa nya trappor men som han snabbt övervann och dessutom provade jag att lära honom lite saker som annars ledarhundar lär sig, till exempel att stanna vid trappor uppåt med framtassarna på första steget för att markera en trappa för en synskadad förare. Det tog bara några få gånger så hade han förstått vad som gällde.

   Så det var alls inte min mening att klanka ner på er hund eller ert arbete med honom. Har ni honom kvar så är jag glad för det och hoppas det går bra för er. I ett annat läge hade åtminstone jag gärna behållit honom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.