Ny hund i familjen, Kenzo del II

Idag valde Maria att lämna tillbaka Kenzo som varit hos oss i 4 dagar nu. För min del kändes det sorgligt, jag hade hunnit fästa mig vid honom och han — kanske lite för mycket — vid mig. Det är ju ändå tanken att vara Marias hund i första hand och om hon inte klarar av honom, ska vi så klart inte ha kvar honom.

Det man alltid oroar sig för vid omplaceringar är att hunden nu ska vidare ut och ranta i nya familjer och inte bli trygg och få det bra. Men när Maria mötte familjen igen på Sundbybergs station bestämde de sig för att ha honom kvar och det verkade — glädjande nog — som om det åtminstone delvis berodde på att Kenzo nu är en helt annan hund i koppel och använder sina små öron betydligt mer flitigt än tidigare.

Det var inte svårt att få honom dit. Viktigast var konsekvens som vanligt och att vara bestämd. Dock var det ändå en ganska mjuk kille som inte behövde några större åthävor för att förstå.

Hoppas nu bara familjen fortsätter och kanske går en kurs med honom så tror jag han kan bli hur go som helst!

Jag däremot som fått en allt mer trogen skugga som avgudade mig, känner tomhet och saknad faktiskt!

[tags]Hund, Hundar, Schäfer, Blocket, Omplacerin[/tags]

3 reaktioner till “Ny hund i familjen, Kenzo del II”

 1. Hej igen Jocke!!!

  Ursäkten godtages. Vi blev ledsna över det ni skrivit. Ja vi har kvar Kenzo o han har lärt sig både det ena o andra. Nu går han fot när han är lös. och vi är faktiskt väldigt glada att ni inte kunde ha han kvar så vi fick en andra chans med vår fina hund.

  Mvh Kenzos familj

 2. Hej Jocke!!

  För det första vill jag bara säga att jag tycker att 4 dar räcker inte att ge hunden..Och att vi ville behålla honom är för att vi älskar han o inte för att ni lärt han gå bättre i koppel. Dessutom var det ingen lycklig hund vi fick hem efter att han varit hos er.. Och är man hundinstruktör så borde man väll klara av dom flesta hundar..
  Kenzos familj

  1. Hej igen Tina. Ledsen att jag gjorde er uppröda, det var inte alls meningen. Nu är förvisso ingen av oss hundinstruktörer även om vi på olika sätt haft hund i hela livet, men även om man har kunskap om hundar i allmänhet så ska man välja hund efter det som passar än som människa och det liv och den miljö man lever i. Man ska också ha tid för hundar som kräver mycket arbete och i vårt fall, en hund som yngre barn kan gå ut med. Själv jobbar jag med min ledarhund som tar all tid.

   Än en gång beklagar att ni uppfattat det jag skrev så och lycka till med er kanonfina hund!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.