Inglasning av balkong del V

Precis före jul monterades inglasningen på vår övre balkong men då saknades det delar. Och som väntat tog det ”lite tid”, men nu är det klart.

Men vi känner oss inte alls nöjda med resultatet. Nog för att balkongen är helt annorlunda från den nedre och inte kan byggas på samma sätt, men balkongdörren går inte att öppna helt för då slår den i ramen till inglasningen. Det hade vi kanske kunnat få veta när de var här och mätte i september att det skulle bli så. Nu går den att öppna till hälften lite drygt och det känns som en tidsfråga innan någon drämmer upp balkongdörren för hårt och krossar glasrutan i dörren.

En annan skavank är att inglasningen inte är tät. I ramen under själva glasrutorna finns öppna hål åt sidorna och när det snöar och blåser sprutar det in genom de öppningarna! eftersom vi bor högt upp blåser det ganska turbulent här uppe och öppningarna gör att vinden sätter en plåt i sakning som skapar en ton som genljuder i hela inglasningens ram.

Så vi ska se om vi orkar och kan klaga, åtminstone på det sistnämnda!

[tags]Bostad, Familj, Hyresrätt, Fastighet, Hyresvärd, Bovärd, Balkong, Inglasning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.