Deklaration för 2010

Äntligen är deklarationen för 2010 avklarad! Kan någon svara på varför man ALLTID gör sådant här i sista sekunden?

Och det var inte bara själva deklarationen vi gjorde i sista sekunden. När vi sålde vårt hus förra sommaren ingick deklarationshjälp i mäklartjänsten. Det kändes enormt bra att vi skulle få hjälp med detta. Vi blev ombedda att höra av oss till vår mäklare på Mäklarhuset i början av februari i år för att hinna i god tid samla ihop alla papper och kvitton för alla reparationer och förbättringar vi gjort på huset de senaste fem åren.

Förvisso drabbades vi av en översvämning i källaren i januari vilket gjorde att det tog lite extra tid att hitta igen alla dokument som vi ändå varit ganska duktiga att samla ihop under försäljningsprocessen. Men själva sammanställningen fick vi iväg till mäklaren ungefär för en vecka sedan =)!

Vi är väldigt tacksamma att han hade tid att lösa vårat ärende trots att betydligt fler gjort som vi och försett honom med underlag bara några dagar innan deadline. Men våra deklarationsuppgifter kom tillbaka till oss med flera dagar till godo!

Sen uppstod förvisso nästa lilla problem. Vi fick inte Telias elegitimation att fungera i Macen. Trots upprepade försök blev det fel vid identifieringen så vi fick rota fram ett gammalt Windows-lik för att kunna E-deklarera.

Sedan kom den sista utmaningen, att fylla i själva deklarationen på nätet. Vi har givetvis E-deklarerat förut genom att bara kontrollera och signera deklarationen men aldrig fyllt i bilagor.

Egentligen var det väl inte så svårt. Det var mest otäckt! Tänk om man skulle fylla i något fel när det handlar om så otroligt mycket pengar det handlar om? Man gjorde allt enormt sakta och långsamt för att kontrollera att allt blev rätt.

Men nu är det i alla fall klart och resultatet tänker jag inte gå in på i detalj annat än att det var mer tillfredställande än väntat. Nu är det ett år till nästa gång och då blir det en vanlig deklaration igen tack och lov!

[tags]Familj, Hus, Ekonomi, Deklaration, Deklarera, E-deklaration, E-deklarera, Skatt, Skatteverket, Restskatt, Kvarskatt, Reavinst, Reavinstskatt, telia, SEB, E-legitimation, Mac, Safari[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.