Resa till Frankfurt del II

När jag nu är på resa utomlands vilket inte händer särskilt ofta inser jag hur beroende jag är av internet! Jag kan faktiskt inte göra något kul alls vid datorn eller telefonen utan datatrafik. Allt det här vardagliga med sociala medier i form av Twitter, Facebook och Gowalla som jag inte ens märker att jag själv använder så fort jag väntar på bussen eller tåget eller sitter på tåget och väntar på att komma fram. Då är numera mitt enda tidsfördriv just detta och att läsa nyheter. Det är ett perfekt sätt att fördriva annars rätt meningslös tid.

Och förr var man ju beroende av öppna trådlösa nätverk eller av att få låna någons kabel en stund medan man idag liksom har internet i fickan hela tiden. Jag liksom inte tänker på det längre.

Reser man utomlands mycket är man väl van kan jag tänka mig, men det gör inte jag och först nu inser jag hur förlamad och utanför jag blir :)! På flygplatser och hotell finns sällan fria nätverk längre och att koppla upp mobilen är liksom inte att tänka på några längre stunder. 32kr/MB för datatrafik hos Telia som jag har i min privata mobil eller 25kr/MB hos Tele2 som jag har i min företagsmobil är helt vansinnigt! Något jag inte tänkte avstå var att checka in i Tyskland med min Gowalla, och det och att byta lite grejer man kan göra där drog dryga 800KB för kanske en minuts snabbt arbete. Att ens kolla rubrikerna i mailen är liksom helt uteslutet.

Och hur det kan vara så här år 2011 är för mig helt obegripligt. Det är verkligen ett område där utvecklingen stannat och stått still väldigt länge. På det vis vi idag använder våra telefoner och datorer borde volymen kunna kompensera så att lägre priser inte borde vara några problem. Det är ju inte det att en megabyte är speciellt mycket i dagsläget. Förr kunde man läsa och skriva mail en god stund för att komma upp i det. Men idag, så fort min dator ansluter ska den kanske ställa klockan, synka sig med alla moln man använder så som Dropbox, MobileMe och liknande för att utbyta filer och kalenderdata och datorn letar efter ny programvara och lite sådant. Att webbplatser sedan inte direkt krympt i storlek de senaste åren är en bonus. Jag roade mig med att titta på datamängdsmätaren när jag anslöt mig och konstaterade att fakturan kommer bli intressant sen =)

Det här med datorer ute på resa är också för övrigt ganska intressant. Jag spenderar ju en del tid på tåg och flyg och förr var det alltid plint från Windows-datorer. Nu mera hör man det klassiska Mac-plinget och swishande ljudet när ett mail skickas. En tjej satt på flygplanet och skickade mail ända in i det sista trots flera tillsägelser av kabinpersonalen. Jag hoppas att åtminstone hon har det värre än jag med sin abstinens på sin resa =)

[tags]Jobb, Arbete, Tjänsteresa, Flyg, FLyga, SAS, Arlanda, Tåg, SJ, Resa, Ledsagning, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Tyskland, Frankfurt[/tags]

Frankfurt, Hessen, Germany

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.