Ett till synes olösligt datorproblem

Jag har ett väldigt enkelt problem jag inte verkar kunna lösa och det förvånar mig lite. Jag har en speciell scanner som OCR-behandlar text och sedan läser upp den med syntetiskt tal. Den är en fristående scanner och dator i ett. Den har kapacitet att spara det inscannade som text eller ljud på ett USB-minne som jag sedan givetvis kan flytta till en vanlig dator.

Eftersom jag vill ha all text jag scannar på maskinen överförd till datorn skulle jag vilja ha en mer konstant koppling mellan scanner och dator. Det enda sättet vore om datorn kunde lotsas att den vore en flyttbar disk. En kabel mellan dator och scannermaskin som utan drivrutiner (det är viktigt) gör en mapp tillgänglig på datorn och presenterar den som ett USB-minne. Scannern skulle då kunna spara filer på USB-minnet i tron att det var ett vanligt sådant fast det i själva verket är en mapp i ”mina dokument” eller Dropbox på datorn.

Men hur jag än letat, både för Mac och PC verkar inget finnas. En mac kan startas i USB client-läge men då är inte vanliga OS:et igång och jag vill ju att datorn ska gå att arbeta med som vanligt under tiden.

För PC finns liknande kablar som gör en dator till USB-klient till en annan, men då krävs drivrutiner och någon sorts överföringsprogram i bägge maskinerna. Även om scannern baseras på en vanlig PC med Windows XP Embedded går det inte att installera några drivrutiner eller programvaror eftersom den startas och körs på en RAM-disk. Alla ändringar som görs försvinner vid nästa omstart.

Så om någon känner till en lösning så hör genast av er. Det skulle lösa det här och andra problem!

[tags]Dator, Datorer, PC, Mac, Mac OS X, Mac OSX, Windows, Windows XP, Microsoft, USB, Usb-minne, Scanner, OCR[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

2 reaktioner till “Ett till synes olösligt datorproblem”

    1. Tack för tipset. Hur ser screenshotsen ut? Verkar ju ändå vara en programvara som installerar sig automatiskt. I det här fallet är det helt avgörande att åtminstone den ena maskinen bara presenterar sig som en storage device. Sen får det gärna vara en programvara på andra datorn för att välja mapp som ska agera USB-minne. Borde vara så enkelt egentligen men kanske lite smalt användningsområde.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.