Ledarhundar och tillgänglighet del IX

I mitt förra inlägg, Ledarhundar och tillgänglighet del VIII berättade jag att jag gjort anmälningar om diskriminering mot två restauranger i Göteborg. Anmälningarna gjordes på Independent Livings anmälningstjänst som i upplägget verkar vara en utmärkt tjänst.

Där talar man kort och gott om när diskrimineringen ägt rum, var och på vilket sätt och rörande vilket funktionshinder. Vidare har man möjlighet att, förutom originalet som sänds till Diskrimineringsombudsmannen sända kopior på anmälan till valfria mottagare samt låta Independent Living sprida anmälan till berörda media och myndigheter. Slutligen kan man också bevaka och följa upp sin anmälan, om den diskriminerande parten eller Diskrimineringsombudsmannen gjort något åt fallet.

När jag fick tips om tjänsten bestämde jag mig för att lägga in mina två aktuella fall. Inte så mycket för att jag trodde det skulle leda någon vart, utan mer för att låta antalet anmälningar bevisa att det verkligen är ett problem i samhället och att en diskrimineringslag är nödvändig.

Ganska besviken blev jag när jag någon dag senare gick in för att se om mina anmälningar godkänts och blev då uppmärksam på att 106 anmälningar låg i kö och senaste publicerade anmälning var daterad 2010-11-17. Jag försökte då söka ansvarig hos Independent Living utan att hittills ha nått någon framgång för att fråga varför inget har gjorts på över ett halvår och varför tjänsten i så fall ligger kvar online. Men epost förblir obesvarade och ringer man det telefonnummer som finns angivet kopplas samtalet ner. Kanske något för handikapporganisationerna att gemensamt ta tag i?

Se ledarhundar i arbete:

Ledarhunden teodor i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Diskriminering, Diskrimineringsombudsmannen, DO, Handikappombudsmannen, HO, Independent Living[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.