Snart ny ledarhund

Idag kom det efterlängtade samtalet från en av de två som tilldelar nya ledarhundar och jag blev så klart oerhört glad!

Nu har jag fått en ny ledarhund tilldelad och det blev en gul Labrador-tik
som åtminstone just nu heter Flinga. Hon är aktiv och arbetsglad och lite
nyfiken och behöver en bestämd hand och mycket arbete och rutiner, med bra
bildminne och högt tempo med noggrannhet.

På ren svenska så döljer sig
säkert en hund med en hel del action i, precis det jag önskat mig. En hund med lite högre temprament som tar egna initiativ och driver på i tjänsten är givetvis detsamma även utanför selen. I det läget har man en lika aktiv hund som har väldigt snabbt mellan impuls och handling. Det blir säkert en hel del fel lisom det blir en hel del rätt.

Och i mitt aktiva fritids- och arbetsliv behövs en hund med lite tryck i. Och det ska bli väldigt spännande att träffa henne och börja arbeta med henne. Instruktören är förmodligen utsedd och jag känner henne sedan tidigare. Vecka 33 och 34 ses vi först ute på Almåsa Konferens och sista veckan fortsätter vi, som det kallas, ”inkörningen” i hemmamiljö och tränar vägarna till jobbet och allt annat man behöver.

Så nu börjar en väntan som nästan är värre än den att vänta på samtalet om man ska få en hund nu eller senare. Nu står förmodligen lilla Flingan i ett hundstall hos Kustmarkens Hundtjänst och har ingen aning om en ny husse som längtar!

Som sagt heter hon just nu Flinga och första gångerna jag provade namnet kändes det gräsligt och skrattframkallande. Men ”Flingan” blev fort ganska gulligt. Ändå har hon redan det alternativa namnet Kivi som Emilia och Miranda tyckte hon skulle heta istället. Men vi får se, finns tid kvar att känna på namnet.

Se ledarhundar i arbete

Ledarhunden Teodor i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

2 reaktioner till “Snart ny ledarhund”

  1. Hej och grattis till den nya ledarhunden! Väntan kan vara olidlig, det minns jag. Jag fick vänta i två månader…=)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.