Hemma igen

Så var man hemma igen och allt har återgått till sin vanliga lunk igen. Och det var inte bara trist och elände att komma hem. Det var tråkigt att lämna skärgården men på sitt sätt skönt att vara hemma igen. Framför allt är det väl ytan och det rinnande varm- och kallvattnet man saknar. Stugan vi hyrde i år låg förvisso väldigt nära vattenkranen vilket gjorde att bäranddet inte blev så jobbigt som det brukar.

Andra år brukade möjligheterna till renlighet störa mig. Det finns en gemensam duschanläggning en bi bort men den har vi bara praktiserat ett år. Det var så dåligt tryck i vattnet att det inte gick att tvätta håret. På senare år har vi börjat hyra bastun och nu i år blev det varje dag i veckan. Där finns en bra dusch och ett helt hav =)

Annars blev hela semesterveckan väldigt lyckad. Vi fick till en väldigt bra packlista så att inget glömdes. För två år sedan när vi var på Gotska Sandön noterade vi andra som packat i plastlådor med snäpplock och i år provade vi samma lösning för maten. Lådan är förvisso ganska stor och blev tung även på pirra, men ett bra kolli att bära.

Annars var en vecka rent allmänt för lite, men framför allt för kort för att hinna börja sakna bekvämligheterna hemma och TV och dator var bara skönt att slippa. Men nästa år blir det en bättre lösning för det mobila bredbandet så att det går att surfa från mobilerna, lägga upp bilder och blogga etc. Man kanske kan tycka att man borde göra sig fri även från sådana måsten om man nu vill vara ledig från TV och datorer, men ett visst beroende lider vi nog alla i familjen av. Det har liksom blivit integrerat i levnadssättet och numera använder man ju mobilen till precis allt. Förutom att publicera bilder på Facebook och skriva blogginlägg, vill man ju kolla nyheterna och vädret, leta efter recept till kakan och pajen och roa sig på kvällen med att läsa om huggormar och bålgetingar på Wikipedia =). Men inte minst ha möjlighet att lyssna på musik och radio. Våra kamrater tog med sin lilla Squecebox, men det blev inte mycket av den varan eftersom vi mestadels fick GPRS-hastighet som bäst. Och så fort det blev lite molnigt, ingen mottagning alls.

Så nu sitter vi här, barnen leker och har nog saknat sina rum, TVn är faktiskt avstängd, tvättstugan går för fullt och man funderar åter igen vad man ska laga till middag.

Med bara en vecka kvar på semestern finns inte mycket att göra. Pengarna är helt slut och utan pengar kommer man inte långt. Annars hade nog en kvällstur med skärgårdsbåt med middag ombord känts ganska bra =).

Jag har börjat tänka på min nya hund jag får träffa om exakt två veckor idag. Det känns väldigt spännande, som om det var ganska nytt. Men å andra sidan har jag inte haft en fungerande ledarhund på ganska länge och jag ser fram emot att åter igen få leva det liv med de fördelar en bra hund innebär. Att åter få åka på kurs och inspireras och lära känna en ny individ ska bli väldigt spännande. Den här gången blir det ju också en ny instruktör som jag ska få arbeta med.

Men hur som helst så var det en fantastiskt skön vecka ute på Rånö även i år och som vi sagt så var det nog ett av de bättre åren. Barnen aklimatiserade sig väldigt fort och bra när vi kom fram och trots att inte alla såg fram emot veckan ute i ödemarken hördes inga klagomål under veckans gång. Bara en dag förekom bråk och sura miner. Vi fick också väldigt mycket hjälp av våra stora barn i år, ett tecken på att de håller på att bli stora. Hjälp med både packning, barnpassning och städning när det var dags att lämna stugan. Nu tror jag ändå alla ser fram emot nästa år då vi provar Rånö en vecka tidigare och en ny stuga vi inte bott i tidigare.

[tags]Semester, Barn, Sommar, Ledarhund, Ledarhundar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.