Grundkurs 1 med Flinga del I

12:37: Jag är framme på Almåsa Konferens ute i Väster Haninge. Fint väder men lite blåsigt. Jag har installerat mig på rummet och satt mig ner en stund och försöker få stressen ur kroppen. När jag ska ut och resa, långt eller kort blir jag alltid så spattig och rädd att jag ska glömma något viktigt. Nu är det ju så nära hem att det inte skulle vara någon katastrof men beteendet är tydligen detsamma =)

Om 20 minuter får vi lunch kl13 och kl14 är det samling. Först kl15 får vi träffa våra nya hundar.

16:00: Vid 14-tiden när vi ätit lunch och haft presentation och samling fick vi gå till våra respektive rum dit våra instruktörer kom med våra hundar! Därefter tog vi en promenad i koppel med instruktören och fick sedan åter gå till våra rum och ägna oss åt våra nya hundar. Där är vi nu, jag och Flinga! Jag deltar i ett möte via Skype och Flinga ligger vid mina fötter. Ibland när någon går förbi utanför reser hon sig och vandrar runt och piper lite men kommer snart till ro igen.

21:48: Nu är första dagen avslutad. Kl17 serverades middag och därefter fritid fram till 19:30. En del av den tiden spenderade jag i konferensanläggningens gym men det kändes inte helt fokuserat =). 19:30 tog vi åter en kort promenad enskilt med våra instruktörer och hade lite kontaktövningar, höger och vänster om, fot, lite linförighet och inkallning i koppel. Kl20 var det samling för sista passet inklussive kaffe och macka. Då fick vi presentera våra hundar vilket ju är nästan lika svårt som att berätta om sig själv, speciellt bara efter några timmar tillsammans.

Men Flinga verkar vara en glad och aktiv hund med egen vilja, men verkar väldigt lyhörd och lättlärd och ivrig att visa hur duktig hon är. Det var inte svårt att snabbt tycka om henne och se fram emot att jobba med henne.

Man kan tänka att man blir rutinerad med åren och Flinga blir min femte ledarhund. Men ändå känner man sig på vissa sätt som en nybörjare varje gång. Att lära känna en ny individ och att glömma förra hundens för- och nackdelar för att inte göra den nya hunden orättvisa. Och att på nytt ställa sig frågan vad det är för hund jag har, vad som krävs av mig för att hon ska förstå vad jag vill, är nog den stora utmaningen.

Nu när Flinga gått sista kvällspromenaden och jag sitter i sängen och skriver, satt hon först framför mig och tittade, slog lite med tassen och frågade efter nästa punkt på programmet =) Men nu tycks hon ha förlikat sig med ödet att dagens roliga är slut och lagt sig med en suck på golvet nedanför sängen. Ja, först efter att ha försökt hoppa upp med framtassarna på sängen, men jag tyckte att vi kunde vara lite duktiga åtminstone ett tag =) Men jag tvivlar inte på att hon kommer kunna slappna av inatt för att ge järnet imorgon igen =)

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.