Strukturerat våra DVD-filmer del III

Nu är detta projekt i det närmaste avslutat. 206 DVD-filmer har gjorts om till filmer i Apples M4V-format och är klara att läggas in i iTunes. Ett 20-tal filmer gick inte alls att rippa, och de ska gås igenom igen för att se om det beror på smuts, repor eller kopieringsskydd.

Det har varit en ganska tidsödande procedur som tagit 4 datorer i anspråk periodvis nästan dygnet runt :) Men nu kan en låda ställas undan i källaren men innehållet ändå användas. Dessutom är alla dessa filmer genomgångna och kompletta. Högen med trasiga eller kopieringsskyddade filmer får hamna i en egen liten hög.

Högen med fodral som helt saknar skivor uppgår bara till 5 filmer vilket ändå är lite imponerande. Dessa filmer hamnar i en egen liten hög om skivorna skulle komma fram med tiden.

Nu ska jag njuta av det här ett litet tag innan jag sätter igång med nästa projekt, att digitalisera våra gamla VHS-filmer. Det är också en god hög och ett arbete som enbart kan göras i realtid. Jag ska börja med att koppla in videobandspelaren i datorn och se så att överföringen och konverteringen fungerar och sedan börja under julledigheten. Tur att man gillar terapiarbete ;)

[tags]Film, DVD, Video, Rippa, Rippa Dvd, Apple, Mac, iTunes, Apple Tv, AppleTv, TV, Hemmabio[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.