Översvämning i källaren del III

För nästan ett år sedan hade vi översvämning i källaren. Ett stopp i en stor kommunal avloppsledning satte källaren under vatten och vi fick kasta mycket… Efter det byggde vi ett trägolv av reglar och fick på så vis upp våra saker ca 15cm vilket skulle skydda både mot framtida översvämningar och kanske också mögel genom att det blev lite luftigare under kartongerna som inte behövde stå direkt på betonggolvet.

Och det var väl tur det kan man säga, för nu är det dags igen. Fast inget avlopp den här gången, utan något så udda som en hiss som gått sönder, och tryckt ut runt 400 liter hydraulolja på golvet i källaren! ”Bottenpluggen” i hissmaskineriet måste minst sagt ha gått ur och tydligen rymmer en stor lasthiss i ett 7-våningshus en och annan liter olja :)

Jag fick själv inte se förstörelsen eftersom jag varit ute på tjänsteresa men vårt trägolv räddade alla kartonger i det undre lagret från att bli dränkta.

Nu är allt från minst 4 förråd instuvat i ett nytt tillfälligt förråd under tiden saneringen pågår och det kan vara allt från en vecka till ett halvår beroende på om betonggolvet behöver bilas upp om oljan krupit ner i betongen. Jag är så klart glad över det där trägolvet som räddade våra saker. Förra gången gick mycket förlorat, kläder, böcker, band, filmer och skivor.

[tags]Hem, Bostad, Lägenhet, Hyresrätt, Hyresfastighet, Fastighet, Källare, Källarförråd, Översvämning, Hydraulolja, Hiss, Sanering, Försäkring, Försäkringsbolag[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.