GWSkype, Skype-klient för synskadade

Här om dagen lanserade företaget GWMicro en Skype-klient för synskadade. Sedan Skype startades 2003 har programmet vuxit och fått många användare. Synskadade som använder någon form av skärmläsare har upplevt den vanliga Skype-klienten svår att hantera och tillgängligheten har varierat från version till annan.

Under året har Skype släppt ett developer kit till utvecklare för att bygga in Skype-funktionalitet i andra program vilket har gjort det möjligt för GW Micro att tillverka en egen Skype-klient. Denna klient har ett väldigt rent gränssnitt vilken gör den lättnavigerad och de flesta funktioner har också kortkommandon för att svara och lägga på etc.

Jag har laddat ner den första versionen från GW Micro App Central och provar för fullt. Den har bara de mest grundläggande funktionerna i dagsläget men det ser väldigt bra ut så här långt.

GWSkype är gratis och fungerar med alla skärmläsare. Men har man inte företagets egen skärmläsare Window Eyes installerad, får man dels en dialogruta vid start som man måste trycka OK på och dels får man regelbunden reklam/information under tiden programmet är igång.

Det ska bli spännande att se vart detta leder :)

[tags]Skype, Hjälpmedel, Synskadade, Tillgänglighet[/tags]

Gotlandsgatan 44, 116 65 Stockholm, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.