Till en vän del II

Nadja Brodin

Snart 3 år sedan en nära vän försvann. Jag kan inte säga att jag tänker på henne varje dag, men det dyker upp tillfällen då och då när jag gör det. Det kan vara att man går förbi platser och får upp fraser i huvudet eller hör folk säga saker som påminner eller konserterna med Sanna Carlstedt som hon älskade så mycket!

Jag har inte förlorat någon nära på det viset tidigare, jag har varit förskonad från det. Min farfar och farmor stod mig nära när jag var liten men bilderna och minnena bleknade med tiden när de tog avstånd de sista 20 åren. Men den sorg jag kände lång tid efter att Nadja gick bort har nu mera övergått i saknad. Jag kan tycka det är sorgligt att människor som inte får eller vill fortsätta leva får uppleva allt som händer eller kunde hända efter deras liv tog slut. Hade hon bara fått må bra och vara frisk hade det funnits så mycket roligt kvar. Samtidigt respekterar jag människor som inte orkar längre.

Ikväll tittade vi på filmen ”Jag saknar dig”. Den handlar om ett tvillingpar, två systrar där den ena blir överkörd och avlider och den andra blir kvar, saknaden, sorgen och frustrationen som systern och vännerna känner och att leva kvar i skuggan av sin syster.

Hade titelspåret till den filmen funnits då hade jag betalat bandet dyrt för att komma till kyrkan och sjunga den på hennes begravning. Någon bättre beskrivning av vad man kände och fortfarande känner kan nog inte göras.

Fast jag ler lite — och undrar om den låten hade fått spelas i en riktig kyrka, på en riktig begravning? :) Det är lite som när Ebba GrönW i ”Ebba – the Movie” står i kyrkan, förvisso nattetid, och sjunger ”Häng tud” med akompanjemang av kyrkoorgel :)

Att sjunga ”jag saknar dig” till sin vän är ju helt OK, men att sjunga ”jag hatar dig” till Gud…

Men det är sådant här som får mig att minnas, sätta mig ner en stund och tänka. Någons röst, en fras, en plats, en händelse, en låt, en film och jag är glad så länge jag minns. Och skulle jag glömma någon gång tror jag att din röst finns i någon ljudfil jag sparat. Men ännu behövs den inte.

[tags]Vän, Vänner, Vänskap, Farväl, Avsked, Avliden, Avled, Liv, Livet, Död, Döden, Amatörradio, Sanna Carlstedt[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.