Köpa nytt pulsband

Idag var jag tvungen att besöka Runners Store för att köpa ett nytt Nike+ pulsband. Mitt gamla jag haft nu i över två år har gjort sitt.

När batteriet nu tog slut efter två års träning, skulle jag byta batteri. en lucka på baksidan av pulsmätaren skulle skruvas upp med ett mynt eller liknande men luckan hade fastnat och myntet vred sönder spåret men locket satt kvar som berg.

Till slut var det bara att inse att det var förstört och jag får köpa ett nytt. Priset, 596kr var klart överkomligt men kändes fånigt enbart på grund av ett batteribyte som annars skulle ha kostat 50kr.

Nu har jag dock ett nytt och det fungerar bra. Pulsen har blivit en viktig faktor för att se om jag gör konditionsmässiga framsteg och jag kan tydligt och lätt se om jag kan prestera mer eller om jag bör ta det lugnt. Jag kan se att min snittpuls ständigt förbättras vilket åtminstone jag tolkar som att kroppen blir bättre och bättre även om tiderna kanske inte förbättras så markant på mina löprundor. Kort sagt, skulle inte klara mig utan pulsband när jag väl skaffat ett :) För mig som inte ser är inte heller pulsmätningen i löpbandets display tillgänglig. Att kontinuerligt få puls, tid och distans uppläst i öronen via min iPod Nano när jag springer är ovärderligt!

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus, iPod, iPod Nano, Runners Store[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.