Nycklar på vift

När vi flyttade senast och barnen fick nya nycklar satte vi en nyckelbricka från Boomerang Solutions AB på allas nyckelknippor. Jag har varit lite skeptisk mot sådana, att man betalar en liten årsavgift och om nycklar tappas bort så är ändå inte chansen att få tillbaka nycklarna särskilt stor.

För över ett år sedan tappade ett av barnen nycklarna och så klart vet man aldrig exakt vart man förlorade dem, men på tunnelbana eller pendeltåg var mest troligt. Veckorna gick och vi hoppades att nycklarna skulle komma till rätta. Men vart efter tiden gick sjönk hoppet.

I februari i år tappade nästa barn sina nycklar i en pulkabacke. En klasskompis hittade dem men istället för att ge dem direkt påstod han att han lade dem på postlådan.

Tiden gick men inga nycklar kom. Men för två veckor sedan ringde säkerhetsföretaget och meddelade att man fått in nycklar och ämnade sända dem med rekommenderat brev. Idag kom avin och nycklarna hämtades ut.

Det som var mest förvånande var att det inte var nycklarna som tappades bort i februari. Det var nycklarna som varit borta över ett år som plötsligt kom till rätta. Väldigt tydliga kännetecken så inga tvivel råder. Det är inte utan att man blir lite nyfiken på vad nycklarna varit med om, vem, vart och när de hittades och vart de legat så länge. Om de legat dolda och hittats först nu, legat hos upphittaren, på posten eller hos säkerhetsbolaget.

Vi är givetvis glada att nycklarna kommit till rätta och att det nu bara är en nyckel på vift och det ska bli spännande att se om och när de kommer till rätta.

[tags]Nycklar, Nyckelbricka[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.