Casting till Mot Alla Odds del II

Idag har jag varit på intervju hos produktionsbolaget Mastiff och det vore väl lögn att säga att jag inte var lite nervös :) Intervjun pågick en timme ungefär och vi hade mycket trevligt. Det handlade så klart om produktionen som jag ju kände till från föregående säsong och så klart mycket om mig som person, min familjesituation, mina intressen och så klart mitt handikapp — ja eller ”funktionsnedsättning” som är så viktigt att säga nu för tiden :)

I det här skedet letar man efter intressanta och spännande deltagare för en första gallring. Om jag känner mig så intressant vet jag inte. Men jag kan förstå att man går igång på mina intressen, båtar, datorer, foto, video etc. När jag satt där och berättade om mitt liv i korthet, vad jag gjort och vad jag gillar, förstår jag så klart själv att jag har gjort mycket som många handikappade helt säkert inte gjort. Vi pratade dykning, vattenskidåkning, simning, skärgårds- och naturliv, musik, böcker och film.

Jag upplevde faktiskt något nytt genom att ”bara få prata om mig” en hel timme med människor som — må vara av kommersiella skäl — var intresserade av att veta allt. Jag tror inte jag har så starkt ego men det gav som sagt en insikt om att jag kanske inte haft ett så torftigt, tragiskt och tråkigt liv som det ibland känns som. Och som om jag som sagt trots allt är ganska lyckligt lottad som fått uppleva och göra mycket och som åtminstone försöker göra det jag känner för och tycker är roligt.

På frågan om jag kunde tänka mig att vara med i nästa säsong av Mot Alla Odds svarade jag ja fast när jag ombads motivera varför hade jag inget bra svar tyckte jag själv :) Jag har ingen brinnande lust och behov av att synas i TV och i alla fall nu, inget bestämt jag verkligen vill förmedla. Det enda jag bestämt tycker, utan att ha hunnit tänka så mycket igenom allt, är att det är viktigt att funktionshindrade får vara med i media och vara med i liknande produktioner även om det inte är Big Brother, Robinson och liknande.

Jag har absolut ingen vana vid TV som media, jag har bara varit med i några få nyhetsinslag för mycket länge sedan och det var verkligen inte bekvämt. Jag har inga större problem med ljud så som podcast och radio så kameror blir i så fall en ny erfarenhet. Och det blir så klart mycket att tänka på då, hur man ser ut och vad man gör förutom det man säger. Då går det inte ann att peta sig i näsan :P

På frågan om jag funderat något på genomslagskraften i TV, det var trots allt 2,5 miljoner tittare förra säsongen och hur det kunde påverka ens liv i framtiden, så kunde jag bara svara att jag inte tänkt på det och vet inte heller om jag kan tänka så mycket på det. Det är så svårt att säga hur ens liv kommer påverkas efteråt. Jag tror kanske lite naivt att det inte kommer innebära någon större skillnad. Visst, folk kommer helt säkert känna igen än och fler kanske kommer fram och pratar men jag tror de flesta förblir lika blyga som vanligt. Någon stor berömmelse och andra framgångar till följd av att vara med i Mot Alla Odds tror och förväntar jag mig inte.

Det lustiga är att nu när intervjun är över och jag sitter i solen utanför och väntar på taxi härifrån, är de flesta frågorna som dyker upp av praktisk natur. Ledig från jobbet en hel månad, hur går det med lön, får man ersättning? Borta från familjen och tjänstehunden? En månad är ganska lång tid. Vad packar man i form av kläder, hur ofta får man duscha och raka sig, kan man ta med sig någon sorts anteckningshjälpmedel för att skriva dagbok, får man fotografera med egen kamera, när får jag publicera dessa blogginlägg och blogginläggen inför alla förberedelser, hur ofta får man ringa hem etc. etc.

Det är lustigt att man tänker mer på sådant än det stora att få vara med i en stor TV-produktion och vilka följderna kan bli, det man antagligen borde tänka mest på men som jag nästan inte tänker alls på för att jag inte kan föreställa mig det. Det är ändå sådant som lär visa sig med tydlighet :)

Nu ska 20 deltagare tas ut och besked kommer inom 2–3 veckor. När detta är gjort får dessa 20 genomgå fysiska och psykiska tester för att utreda om man klarar ett sådant äventyr. Dessa tester sker i slutet av augusti och tills det tänker åtminstone jag äta mindre och bättre och träna mer :) Därefter avgörs vilka som får åka. Förra säsongen var det 8 deltagare. Hur det blir i år vet jag inte.

Nu är det bara att samla frågor och vänta och se om man blir antagen i det första steget.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.