Första lite längre cykelturen del III

Avslutade början på veckan med att ta Älvsjö -> Södertälje tur och retur-rundan igen med min kollega. Det blir nog inte så mycket mer cykla innan det blir uppehåll i några veckor för semesterfirande så det är bäst man passar på.

Det gick tungt idag, ont i benen och det var liksom dem som gav upp och jag hade svårt att få upp snittpulsen över 140BPM. Det känns lite stumt att gå efter 6 mil på hojen men en skön känsla i kroppen!

Jag har dock stora problem med strömförsörjningen till telefonen. Med pulsbandet anslutet via bluetooth har jag svårt att få ett fullt iPhone-batteri att räcka i 2½ timme. När jag tyckte RunKeeper varit tyst ovanligt länge upptäckte jag att varningen för 20% batteri dialogrutan stoppat RunKeeper och då hade jag tappat över en kilometers mätning. Det var bara att stänga av och som tur var funkade kollegans telefon ända in i mål och jag blev taggad i den aktiviteten istället.

Jag måste helt klart se över mitt extrabatteri alternativt göra slag i sak och be Egge bygga en anslutning för USB till navdynamon :)

[tags]Träning, Träna, Fitness, Hälsa, Cykel, Cykling, Tandemcykel, RunKeeper, Puls, Pulsband, Navdynamo[/tags]

Sodertalje, Stockholm County, Sweden

2 reaktioner till “Första lite längre cykelturen del III”

  1. Meh, visst måste det väl gå att kräma ur mer än 2,5 timme? Min lur verkar lätt kunna ge ca 5 timmars spårning ink bt-pulsband. Visserligen en annan app och telefon, men ändå. (med ytterligare en annan app och lägre gps-känslighet har jag spårat i 8 timmar utan att batteriet tagit slut. Med BT-headset inkopplat i standby för samtal.) Har du stängt av wifi och annat som är onödigt på cykelturen? Laddare till dynamon SKA jag testa att bygga :-)

    1. Haha det där med att bygga en var mest ett skämt för att det är så grymt nördigt, att ta ut en USB-port från navdynamon :)

      Jag som kör iPhone kan ju inte stänga av så mycket som jag tror påverkar batteritiden nämnvärt. Nu har jag stängt av automatisk hämtning av epost och ska som sagt prova stänga av wifi och kör man inte live kan man ju slå av mobildata helt också så blir det säkert bättre. Sedan hade jag inte helt 100% när jag började heller utan batteriet kanske hade hunnit upp i 80% eller något sådant. Men man får labba lite :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.