Jobbiga telefonförsäljare

Idag blev jag upringd av en typiskt jobbig försäljare från Bomerang Solutions systerföretag Svensk brandsäkerhet. De har ringt mig förut och velat sälja brandvarnare, brandsläckare och brandfiltar och annat som förvisso är väldigt viktig utrustning.

Jag är ingen sådan som det är så lätt att sälja till, jag säger inte ja till en massa saker som dimper ner i brevlådan och sedan ångrar mig. Däremot önskar jag att jag lärde mig säga nej tack i ett betydligt tidigare stadie i samtalet. Men då hade jag faktiskt tänkt på att vi saknade brandsläckare hemma och att åtminstone en sådan vore bra. Så det var lite därför jag lät tjejen prata på.

Men när hon hade fått veta hur många vi var, hur stort vi bodde och gav ett konkret förslag, handlade det typ om en brandsläckare i varje hörn och brandfiltar i varje rum och det skulle ha slutat på en förmögenhet. Så jag sa nej tack, jag löser det själv och avslutade samtalet.

Det var förra hösten. Efter det fortsatte de jaga mig i stort sett varje dag vid olika tidpunkter på dagen. Jag tänkte prova strategin att inte svara eftersom ett ”nej tack” tydligen inte räckte. Jag tänkte om jag inte svarar tröttnar de snart, men det pågick i månader innan det slutade ringa.

Men idag var det alltså dags igen… En hurtig säljar-kille ringde, presenterade sig och sen började tugget: ”Tjena Joakim, hur är läget idag? Skiner solen på dig? Jasså inte men det kanske kommer. Bor du kvar där i Handen? Jasså, lustigt namn, vet du att det finns en ort där som heter Fittja? hahaha!” Sådär fortsatte det en stund och detta trots att jag sa att jag arbetar och att jag antog att han ville sälja saker och att jag redan pratat med dem tidigiare och inte var intresserad.

På något vis har jag svårt för den där familjära attityden, som om vi kände varandra och bli så jävla kompis! Jag undrar om det verkligen är en fungerande säljstrategi? För mig känns det bara fånigt och som om någon kommer för nära. Extra störd och sur blir jag när orsaken till det slemmiga beteendet är att man vill sälja saker.

Trevlig som telefonförsäljare kan man vara ändå utan att vara lismande.

[tags]Telefonförsäljare, Telefonförsäljning, Påträngande, Brandskydd, Brandsäkerhet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.