Casting till Mot Alla Odds del VI

Så var det dags för nästa steg. I morgon är det dags för slutcasting med fys- och psyktester. Därefter är det cirka en veckas väntetid innan beskedet kommer och beroende på vad det blir så börjar väl nervositeten på allvar och antagligen informations- och förberedelsemöten till vansinne :)

Vi fick veta att om man går vidare vill de ha en kopia på ens pass för att kunna ordna med visum. Jag som inte rest långt på många år, har bara haft en EU-legitimation.

Så idag bar det av till polisen för att ordna ett pass. Givetvis blir det pengarna i sjön om det inte skulle bli något, 350 eller 400 kr, vad det nu kostade.

Men det har verkligen blivit smidigt att ordna pass. Man lämnar bara fram sitt ID-kort, blir fotograferad på plats, får lägga sina pekfingrar på två plattor för fingeravtryck och slutligen skriva under sin namnteckning och därefter är det klart. Hela ärendet tog kanske 5 minuter och det kändes nästan lite snopet. Tidsbokning via internet med SMS-påminnelser och även SMS-påminnelse när passet finns att hämta. Jag gillar verkligen när byråkratin utnyttjar tekniken istället för papper och blanketter och underskrifter. Som när man ska söka lån och bankerna gör kreditupplysning. Ändå måste man fylla i vad man tjänar och bifoga lönespecifikationer och allt ska givetvis signeras manuellt och skickas per vanlig post, som om det vore säkrare än skannade dokument via e-post.

Men nu är åtminstone det steget avklarat och det kändes skönt.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Polis, Polisen, Pass[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.