Köpa ny båt, Ferrina 31

Nu är vi åter båtägare igen! Denna gång till en fin stålbåt av typen Ferrina 31. Vi var och tittade på henne för några veckor sedan när vi bestämt att sälja vår Windy som inte fyllde mina/våra behov.

Jag är extremt glad! I inlägget Dåliga val del II skrev jag om hur det började spåra ur när jag sålde stålbåten och gick via en mindre Bonum 25 till en daycruiser och hur fel det blev för mig. Det liksom ruckade hela grunden för min möjlighet och förmåga att ha båt. Tidigare så har liksom bryggseglingen, fixandet och grejandet varit huvudsaken och själva åkandet varit en bonus för mig när någon av mina utmärkta skeppare kunnat och velat. Men om de haft annat i sina liv har det inte vart någon katastrof. Då har jag kunnat sitta där med mitt kaffe och greja med elsystem och annat och det har inte spelat någon roll vilket väder det var. När det väl blev åka av fanns gott om plats för barn och vuxna och hundar.

Men Windyn blev det precis tvärt om. Det var en underbar båt och jag älskade att åka V8 och fort och jag tycker om att kunna ta mig snabbt när man väl ska någonstans. Förut kunde det kännas segt när det tog nästan 30 minuter att bara komma ur viken och runda udden innan färden kunde påbörjas på riktigt.

Men inget av det andra fanns kvar. Inget direkt att pyssla med, ingen möjlighet för hela familjen att bryggsegla, ett väldans besvär för mig att ta ombord ledarhunden om det inte fanns långskeppsplatser
och det kändes plötsligt väldigt dyrt att ha båt. Inte för att kostnaderna ökade så väldigt, utan för att nytta minskade.

Nu tror och hoppas jag att jag är tillbaka på ruta 1 igen och att det är rätt. På lördag ska vi ut och förbereda för den långa färden från Mälaren och hem och på söndag bär det av. Det ska bli rysligt spännande och jag hoppas skärgården bjuder på samma underbara väder då!

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Synskadad, Synskadade[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.