Sökt upp deltagare från Mot Alla Odds

Egentligen enda sedan första kontakten med produktionen av Mot Alla Odds har jag börjat söka på nätet efter spår av deltagarna från förra säsongen men det har varit ganska tunt. Det som funnits har varit det från media men jag var mer på jakt efter egna bloggar. Jag var och är grymt nyfiken på tankar och berättelser från före, under resan och hur livet påverkat de efteråt. Jag är mest fundersam på hur ”kändisskapet” ser ut efter en så stor TV-satsning som Mot Alla Odds ändå blev med 2,5 miljoner tittare.

Min egen tro kring det hela är väl att det kanske inte påverkar ens liv så väldigt mycket efteråt. Det är lite brus i media ett tag, några intervjuer och någon debatt som det blev i samband med förra säsongen men inte som om man deltagit i Robinson eller liknande.

Missförstå mig rätt, jag känner heller inte någon sådan längtan :) Samtidigt skulle det nog kännas konstigt om man visste att så många tittar på 10 avsnitt och sedan hände liksom ingenting :) I själva verket kanske jag har ett stort ego inom mig som gärna vill gå på kändisfester och hamna i TV-soffor och tycka och tänka om saker mellan himmel och jord? :)

Men jag har som sagt inte hittat så mycket. Jag tänkte först att det kunde bero på att man skrivit under någon tystnadsplikt där man inte får referera från resan och saker som händer runt omkring och sådant som inte visas i TV. Givetvis lär inlägg som detta inte få publiceras förrän man tillkännagivit deltagarna och givetvis inget från resan förrän programmet sänts, men sedan.

Men jag har inte heller hittat någon som bloggat före programmet börjat spelas in. Hade någon bloggat i 10 år och sedan plötsligt tystnat ett halvår eller börjat skriva om väder och vind men inte ett ord om ens deltagande i programmet så hade man kanske kunnat börja misstänka något. Sedan är jag tveksam till om sådana tystnadskontrakt förekommer i Sverige och om det ens är lagligt.

Däremot hittar jag en blogg som startats efter programmet spelats in och även om det saknas detaljer i bloggen verkar det mer ha med personens intresse för att blogga att göra än något annat.

Jag hittade Lena Nordqvists blogg. I skrivandets stund har hon dock inte publicerat något sedan i maj.

Så jag valde att söka upp några av dem mer aktivt och vad är mer självklart än att leta på Facebook? Det behövdes inte så lång tid förrän jag hittade mina tre favoriter. Jag skickade ett meddelande till dem så får vi se om jag får något svar.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.