Om man inte äter

Här sitter jag och tuggar i mig min lunch en helt vanlig måndag. Det har blivit september och hösten känns helt klart om kvällarna nu.

Mitt liv har verkligen förändrats igen. Det låter som stora ord men livet kan förändras även i smått. Men vi anpassar oss så fort att man glömmer vändpunkterna.

Men man kan slås av dem när man äter kycklinggryta med ris, uppvärmd i microvågsugn direkt ur lådan. Att äta lunch är något jag inte slarvat med det gångna halvåret. Sedan jag bytte jobb har jag ätit varje dag, något som verkligen inte hände förut. Idag skulle jag ha mycket svårt att genomleva en hel arbetsdag utan att äta och äta lunch har blivit gott och känns viktigt igen. Bara av den enkla anledningen att man byter jobb. Säg är det inte märkligt? :)

Det som framför allt förändrats är att jag plötsligt har att göra var dag. Förutom några dagar när jag gick tillbaka till jobbet efter semestern lite för tidigt, har jag haft 2 helt tomma dagar, utan inbokade klienter. Då har det känts som lyx, eller snarare värdefull tid då man kunnat göra annat som släpat efter. Annars har tempot varit högt och bra och så mycket som jag haft att göra det senaste halvåret har jag nog inte gjort de senaste 4 åren i antal uppdrag räknat. Tro fan att man blir hungrig! :)

Men det är klart att det är svårt att uppskatta jobbet som det var tidigare med för lite att göra, ständig oro inför framtiden, bara en enda kollega att ventilera med dagarna i enda i sex långa år och där lunchen bara var ett långt ledigt pass som avlöste en lång, tråkig och oftast ledig förmiddag. Många sa att jag hade det bra, slappt och fritt och jag trodde själv att den här omställningen skulle vara jobbig. Men jag hade fel som tur var. Lite rutiner och regelbunden sysselsättning var riktigt skönt.

Så därför sitter jag här och äter och njuter av lugnet och lunchrasten. Kaffet har jag dragit ner på till ett minimum, oftast bara en kopp på morgonen och max en under dagen, ibland ingen och jag undrar över varför det känns helt OK? :)

[tags]Jobb, Arbete, Arbeta, Mat, Äta, Lunch, Lunchrast, Rast, Paus, Tristess[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.