Båt från Almåsa

Idag åkte jag och Egge och hämtade båten som legat på Almåsa Kursgård där jag varit på kurs den gångna helgen. Det var helt OK väder och ganska varmt när vi la ut och begav oss söderut. Det enda som grumlade sikten var att vi åter igen åkte ifrån kaffetermosen :)

Detta blir nog den sista turen för i år. När jag satt på ena britsen i akterruffen och inspekterade läckaget och hur vattnet ”forsade” in kände jag att det var lätt idiotiskt att över huvud taget ge sig ut under sådana förutsättningar, även om det var en väldigt kort bit. Absolut ingen fara på taket så länge länspumpen gjorde sitt jobb, men fy för i helvete om den skulle lägga av.. Det skulle inte vara farligt då heller eftersom det slutar läcka när man stannar, men vi kanske skulle bli liggande på någon fjärd och behöva bogserhjälp hem eftersom det inte heller i nuläget finns någon manuell pump att förlita sig på. Det måste åtgärdas.

Och när jag satt där och kände mig kymig och misslyckad kom de mörka tankarna igen, om det här verkligen är något jag ska hålla på med. Nu ligger jag dessutom i en båthamn som inte erbjuder någon som helst service förutom en förtöjningsplats. Det innebär att jag inte kan få hjälp på plats med roderreparationen och upptagningen får båtägarna sköta helt själva och det är inte mycket av allt det där jag kan göra utan assistans. Jag vet ju hur jag är, jag blir tokig utan båt och ett intresse kan man inte byta ut hur som helst. Men varför kan jag inte bara vara lite normal, gilla talböcker och skriva protestsånger om färdtjänst och gilla ljud, det gör alla blinda :)

Nej, jag tror jag tar och reser mig från britsen här bak i vibrationerna från propelleraxeln och går upp i friska luften en stund.

Nu har vi lagt till och det gick. Kanske inte helt perfekt men helt OK. En aningens stor båt på en för trång plats. Som att styra en stelopererad dinosaurie. Men nu är vi hemma och i veckan måste jag börja lösa upptagningsbiten.


Visa Holmbro till Almåsa på en större karta

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Almåsa, Almåsa Konferens, Höst, Båtupptagning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.