Ledarhundsinformation på Stockholms Syncentral

Idag har det varit en mycket rolig och givande dag på jobbet. Synskadades Riksförbunds folk från ledarhundsverksamheten har varit här idag och informerat om ledarhundar. Vi, dvs syncentralen bjöd in till denna information och först berättade man lite om vad en ledarhund gör, hur den tränas, vad som krävs av föraren och hur man matchar ihop förare och hund.

Efter lunch fick alla som ville prova att gå med ledarhund och vi hade verkligen vädrets makter med oss idag med solsken och varma vindar.

Dagen avslutades med frågestund och folk fick berätta hur de upplevt att prova att gå med hund.

Sedan var det min tur. Jag fick som gammal rutinerad förare berätta vad som var dåligt och bra med ledarhund och det är ett ämne jag kan prata i evigheter om. Åhörarna ställde många och bra frågor.

Jag som gillar marknadsföring av ledarhundar tycker detta är en bra del i det hela. Strävan att få flera förare är nog så viktigt för att ledarhunden som hjälpmedel ska kunna fortsätta finnas. Så nu hoppas vi att fler söker ledarhund och går på informationskursen.

Se ledarhundar i arbete

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Syncentral, Syncentralen, Hjälpmedel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.