Bloggtestamente

Jag publicerade nyligen en sida under Om Sajten som jag kallade ”Testamente – om något skulle hända mig” och jag kände att jag behövde kommentera det.

De som känner mig hoppas jag vet att jag inte planerar att gå bort. Jag hoppas livet pågår både länge och väl. Jag är heller ingen sådan som funderar särskilt mycket över döden, längre kanske jag ska säga :)

Döden och universum är obegripliga och ingen har några svar. Därför är det inget jag ödslar särskilt mycket av min tid på.

Men dels pratade vi flyktigt om det för en tid sedan, och här om dagen höll jag ett föredrag om sociala medier och vår existens på internet. När jag sedan skulle sova funderade jag över det digitala arvet. Jag funderade över om mina nära och kära egentligen vet hur jag skulle vilja ha det om olyckan var framme.

Jag behövde inte söka länge på nätet för att hitta liknande funderingar och dom kan väckas av att nytt liv är på väg att skapas, som i artikeln

Vad händer med min blogg när jag är bort? i bloggen ”Maths Hörna”. Där skrev han något jag också sett på TV och hört om, att man även bör tänka på sina digitala tillgångar.

Jag vet inte om ett sådant här blogginlägg är juridiskt godkänt som dokument och jag tänker nog inte gå så långt så att jag skapar ett analogt liknande heller. Men om något skulle hända mig skulle jag vilja att min sajt och blogg finns kvar på nätet och att någon i min familj eller någon av de 2 vänner med administrativa rättigheter går in och publicerar alla färdiga utkast med dessas riktiga datum. Det jag inte kan bestämma, men önska, vore att bloggen fortsatte leva, att andra i min familj fortsatte skriva om livet som går vidare. Jag skulle verkligen inte vilja att någon försökte städa bort det lilla och ganska obetydliga jag presterat.

Egentligen finns mycket annat på nätet man lämnar efter sig men som jag åtminstone i dagsläget inte bekymrar mig så mycket om. Alla konton man skapat sig här och var bryr jag mig inte så mycket om. Jag har mest för egen del börjat skapa ett dokument med en lista med alla konton och lösenord för att själv ha lite koll.

Men som sagt, det viktigaste skulle vara att publicera allt färdigt, ännu ej publicerat material och låta det ligga kvar så länge det går.

Så, nu kan jag nog sluta att tänka på det här :)

[tags]Blog, Blogg, Testamente, Ägodel, Ägodelar, Död, Bortgång, Familj, Vänner[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.