SVT presenterar deltagarna i säsong 2 av Mot Alla Odds del II

När SVT presenterade oss deltagare i säsong 2 av Mot Alla Odds var det en hel del fel information som dök upp. Tyvärr gick en del av den informationen vidare till Expressen i söndags. Det var både fel på yrken och handikapp.

I texten om mig fanns ett litet syftningsfel som var mer komiskt än störande. Det stod att jag var ”gift med 4 barn” och jag fick så klart kommentarer om att det inte var OK att gifta sig med sina barn och dessutom inte med 4 på en gång :)

Det som störde mig mer var att det stod att min största utmaning var min ”blindhet” kort och gott. Jag vet ärligt talat inte varifrån det kom för så har jag definitivt inte svarat.

Nu har flera av oss vänligt men bestämt påtalat felen till SVT som givetvis ändrat men tyvärr gick det som sagt i tryck hos Expressen. Jag vet inte hur stor skada det egentligen gör, men fel information är aldrig bra och när det var så här tidigt och så enkel information tycker jag var synd.

Nu står det i alla fall rätt information om mig på Mot Alla Odds hemsida:

Joakim Nömell, 39 år, Handen, datapedagog
Joakim är gift och har fyra barn. Han arbetar som datapedagog på Stockholms syncentral och är en obotlig tekniknörd. Förutom teknik och prylar, älskar Joakim havet och båtar. Joakim är blind som en följd av retinoblastom, cancer i ögats näthinna. Det upptäcktes för sent och vid ett års ålder var Joakim helt blind.

Största styrka: Vältränad och fysiskt stark.
Största utmaning: Att orientera sig och ta sig fram i främmande miljö.

Det var så jag uttryckte mig så nu känns det klart bättre :)

SVT – Mot Alla Odds

[tags]Mot Alla Odds, TV, SVT, Sveriges Television, Mastiff, Realityserie, Reality-TV, Dokumentär, Media, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.