Hang-ups

Under en hel månads resa till andra sida världen är det mycket man inte kan ta med sig och få som man är van vid. Självklart hade jag inte med mig dator ute i djungeln och telefonerna fick vi lämna ifrån oss vid ankomsten innan vandringen började. Jag och många andra trodde att mitt teknikberoende skulle ställa till det under så lång tid, men faktum är att jag inte hade några större problem med den biten. Visst, jag saknade möjligheten att ringa hem och att dokumentera allt fantastiskt och spännande vi gjorde i text och bild.

Vi hade blivit lovade att maten skulle vara bra och näringsriktig och det är ju självklart viktigt för kropp och hälsa under så tuffa former. Jag är osäker på om jag får avslöja vad vi åt och hur även om jag inte tror det kommer bli någon central grej i serien i vår men jag avvaktar det tills vidare.

Och inte längtade jag efter något särskilt från det svenska matbordet. När resan började hade jag 2 0,5 liters Fanta med mig i packningen samt tre små Haribo godispåsar som jag fördelade jämt under 4 veckor och den sista drickan njöt jag av när vi nått vår destination eller om det var sista kvällen i fält.

Att det är varmt i Nicaragua är ju knappast någon hemlighet, runt 35 grader i skuggan och efter ett par veckor började jag längta som en törstig i öknen efter kallt och kolsyrat vatten istället för det förvisso friska men ljumma vatten vi hela tiden konsumerade. Jag längtade efter apelsinjuice och riktigt malet kaffe :)

När jag åter kunde kommunicera med hemmabasen beställde jag därför apelsinjuice i stor mängd och maten jag önskade var min frus grytor baserade både på kyckling och kött. Vidare längtade jag grovt efter vindruvor och lösgodis! :)

När jag kom hem hade jag en orgie i chips och dipp, ost och kex, och kunde sänka runt 4 liter juice lätt på en dag :)

Längtan efter fåtalet maträtter har lugnat ner sig. Jag kan fortfarande gå igång på en riktigt såsig gryta, men min hang-up på juice står sig fortfarande med oförminskad styrka :) Och när jag skriver detta har min äldsta dotter just ställt fram ett andra glas god färskpressad apelsinjuice som jag aldrig vill ska ta slut :) Jag kommer ha ganska svårt för rent vatten för ett bra tag framöver :)

[tags]Mot Alla Odds, TV, SVT, Sveriges Television, Mastiff, Realityserie, Reality-TV, Dokumentär, Media, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Hang-up, Hang-ups, Apelsin, Apelsinjuice[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.