Vinter igen

Då var det alltså dags för vinter igen med alla för- och nackdelar det innebär. En väninna på Facebook skrev just och uttryckte längtan efter en ny ledarhund då den gamla tagits ur tjänst och den här årstiden blir nyttan av våra ledarhundar extra tydlig. Alla kanter och andra riktmärken försvinner, övergångsställen försvinner, stolpar plogas in och markeringar före trappor blir otydliga eller obefintliga. Att kanske råka ta ett steg lite för långt ut i gatan för att trottoarkanten försvunnut under all snö kan bli riktigt fel om man har otur.

Jag har min ledarhund i behåll och det är jag extra tacksam för nu. Det är jobbigt ändå i den föränderliga värld som uppstår vintertid. Jobbigast i vår del är Sverige är nog när snön kommer och går och det lilla helvete som uppstår innan vägar och gångvägar är plogade igen.

Men OK, jag kan väl ge er rätt som säger att det är bättre med vinter än velande fram och tillbaka. Men fick jag välja skulle jag ju föredra ett varmare klimat.

Jag har ju varit i varmare klimat en månad så det är väl inte så synd om mig som fått lidandet av höstmörkret kraftigt reducerat. När jag kom hem för snart 2 veckor sedan var jag uppvärmd och solbränd och då är vi ju snart framme vid jul. Sen vänder det och går mot ljusare tider igen. På nyårsdagen brukar det redan kännas bättre, som om luften är lättare att andas och jag tycker ofta jag hör vinterfåglar kvittra på de första promenaderna på nyårsdagen.

Så det är bara att klä på sig, bita ihop och se glad ut en liten stund till, men jag längtar verkligen efter vår och sommar och jag hoppas verkligen min väninna får en ny ledarhund snart!

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Färdtjänst, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Vinter, Snö, Plogning, Plog, Plogbil, Plogbilar, Trafik[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.