Ny motionscykel, Trojan del II

När jag var i Nicaragua hälsade Denise på en faster och fick en motionscykel. Tanken var nog att hon skulle träna på den men den hamnade snart bland pappas gymgrejer på ena balkongen :)

Och nu när cykelsäsongen 2013 inte är långt borta och träningslusten börjat krypa på mig så har jag börjat pilla på den. Här om dagen undersökte jag om det gick att byta ut pedalerna mot SPD, men cykeln visade sig för billig och enkel. Pedalerna som är sådana man trär in foten i hade en annan tjocklek på skruven och SPD-pedaler med motsvarande skruv fanns givetvis inte. Jag blev inte helt förvånad även om jag har svårt att förstå varför man gör ens billiga träningscyklar med annat än standard.

Just nu är det inte läge med en ny spinningcykel som börjar på 5000kr så den får duga ett tag. Den har en enkel cykeldator som mäter tid, distans, kalorier och puls. Vid en snabb test visade det sig att den åtminstone fungerade tillsammans med mitt Polar pulsband som jag använder till NikePlus-systemet. Men däremot kan den inte visa genomsnittspuls så det blir nog enklare med pulsklockan istället.

Här om dagen gjorde jag ett kort test, cyklade 5KM och tog tiden och distansen och matade in dessa i RunKeeper för att jämföra på ett ungefär hur det skulle ha motsvarat riktig cykling och det var inte helt uppåt väggarna. Även antalet förbrända kalorier diffade inte så fasligt mycket trots att cykeln inte har koll på mitt kön, min längd och vikt.

Igår sprang jag för första gången på flera månader och idag har jag en träningsvärk som gör att jag knappt kan gå :) Så just idag blir det ingen cykling men kanske ett 45-minuters pass i morgon före jobbet om benen känns någorlunda OK. Och så fort den här första, värsta sortens träningsvärk efter ett långt uppehåll har lagt sig så är jag snart igång igen.

[tags]Träna, träning, Intervallträning, Styrketräning, Hemmaträning, Motion, Konditionsträning, Hälsa, Fitness, Cykel, Cykling, tandemcykel, Motionscykel, Träningscykel, Spinning, Puls, Pulsband, Maxpuls, Pulsträning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.