Tupperwaremiddag

Bild: Tupperware-gryta och riskokare

Jag vet inte exakt när jag började vara anti mot TupperWare, kanske har det mest bara varit en grej som motvikt till alla gränslösa entusiaster, eller ska man säga nördar? :)

Jag har tyckt att ”plastburkar” för många hundratals kronor känts meningslöst när man kunnat köpa liknande på exempelvis IKEA.

Och det är inte bara hundratals kronor. Riskokaren som syns till höger i bilden kostar runt 300kr. Men grytan i plast till vänster, som förvisso både tål att stå i ugnen och frysen, kostar närmare 2000kr. Vi har lånat den och ägarinnan är inte helt villig att tala om det exakta priset :) Så visst är det galet? Och extra roligt blir det när dessa ”Tupperware-tanter” gnäller över när andra tillverkare tar betalt för varumärket även om det råkar vara förenat med hög kvalitet.

Första gången jag tvingades erkänna att det faktiskt var bra grejer, var när jag träffade på deras lökhackare. Den heter säkert något fint, men man lägger i löken i en rund burk med två knivar och i den gamla versionen snurrade man locket fram och tillbaka ett par gånger och när man åter öppnade den kom det faktiskt väldigt väl hackad lök ut. Nu har våra knivar kommit bort och att skaffa nya kostar tydligen lika mycket som en ny lökhackare så då får det bli en ny.

Riskokaren fick min fru i julklapp och den måste jag också motvilligt erkänna att den var bra. 4DL ris och 8DL vatten och sedan in 13 minuter i microvågsugnen så är riset klart!

Vad jag ska säga om grytan för ca 2000kr vet jag inte. Vi gjorde kyckling i den och det blev mört och gott. Men om det var Tupperware-grytans förtjänst kanske är mer tveksamt. Att ha lock på något i ugnen tror jag på när det gäller smaken i och för sig. Och att plastgrytan var ganska lätt att diska ur måste också upp på pluskontot. Men här har vi nog en produkt som lite väl kostar för namnet kan jag tycka :)

Men en ”riktig man” måste kunna erkänna fel och ändra sig och ja, det finns bra grejer som är värda sina pengar :)

[tags]Tupperware, Plast, Plastparty, Plastburkar, Burk, gryta, Middag, Middagsmat, Mat, Kyckling, Ris, Riskokare, Lök, Hacka lök[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.