Terminsstart för simningen

Idag var det terminsstart för simningen på Beckomberga sim- och idrottshall. Eller egentligen startade det redan för två veckor sedan men Aktiva Synskadade var lite sega ut med informationen om att hallen öppnat igen efter en längre tids renovering.

Så jag och två barn åkte dit och doppade oss lite. Hallen har blivit väldigt fin efter renoveringen med ny entré och helt ny simbassäng. Men det blev ingen ordentlig simning för min del den här gången. Med förkylning kvar i kroppen tog jag det väldigt lugnt och simmade ett 15-tal längder i lugnt tempo och ägnade resten av tiden åt att prata och bada bastu. Nu hoppas jag bara att jag inte blir sjukare på grund av detta, men det känns inte så.

Det är lite avigt att åka hela vägen dit tvärs igenom stan och rusningstrafik, värsta tiden på dagen och det är ännu avigare att åka kommunalt. Men för mig är det ändå ett bra alternativ. Dels har anläggningen två väldigt rymliga hundburar med värme för oss med ledarhundar och dels är det väldigt skönt att det bara är synskadade i bassäng, dusch och bastu den tiden. Jag tycker det är väldigt jobbigt på badhus under allmäna tider när man ska orientera i duschrum. Visst kan man ha vita käppen med sig men inte hela vägen in i duschen och just i sådana situationer vill man inte råka komma för nära andra människor. Nu kan man bara fråga vilken dusch som är ledig vilket kan vara svårt att höra när det skvalar i ett stort ekande duschrum.

Ett annat problem är att simma på banor med främmande människor. Där kan man definitivt inte ha vita käppen med sig som signalerar att jag inte ser och simma på någon bakifrån och köra upp händerna i häcken på någon kan lätt missförstås och kosta en framtand eller två :) Nu lägger vi tillsammans ut banor efter hur många vi är som simmar och kommer överens om banor och riktning etc och skulle man simma på någon så är det ingen som tar illa upp.

Jag vet att en del löst det genom att sätta en skylt på kanten framför banan en synskadad simmar där det står typ ”Funktionshindrad” och det är ju alltid något men säger inte så mycket om vad problemet är.

Så jag tycker det är helt OK att åka upp till Beckomberga på dessa bokade tider och ofta är vi inte så många så det är gott om utrymme i bassängen. Idag var det faktiskt 6–7 stycken vilket var ovanligt många. Men så är det också tidigt på säsongen. Folk brukar droppa av med tiden. Själv kan jag tyvärr inte nästa vecka på grund av en kvällsaktivitet på jobbet.

Idag hade jag oturen att missa Mot Alla Odds-pax som är på besök i huvudstaden på kurs och just denna kväll på Beckomberga idrottshall. Jag visste inte om det och checkade in på Facebook precis när det var dags att åka hem. Då ringer Pax och säger att han också just varit där. Klar otur! Jag vet också att Arkan brukar spela bandy där samma kväll, men inte just idag. Det kan förhoppningsvis leda till en kaffe framöver om tiderna stämmer. Glad att mina Mot Alla Odds-bröder och systrar ändå dyker upp lite då och då på olika sätt.

[tags]Träna, Träning, Simma, Simning, Simhall, Badhus, Beckomberga, Synskadade, Funktionshinder, Funktionshindrade, Funktionsnedsättning, Tillgänglighet, Aktiva Synskadade[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.