Ny datortomografi

Bild: Denise Nömell i datortomografi

Idag var det dags för Denise att göra en ny CT, eller datortomografiW. Det är en sorts röntgenundersökning av huvudet. Riktigt vad skillnaden är mellan CT och MR, magnetröntgenW kommer jag inte längre ihåg. det var ett tag sedan det där var vår vardag — tack och lov…

Senast hon gjorde en CT tror jag var 2003 när hon skrevs in på Asttrid Lindgrens Barnsjukhus för att genomgå en cellgiftsbehandling i preventivt syfte efter sin ögoncancer RetinoblastomW som hon föddes med.

Anledningen är hennes sista kontroller innan hon skrivs ut om två år och att hon klagat över huvudvärk och man vill utesluta att grunden till det är något dåligt.

Det gick bra idag. Först upp på mottagningen Q84 för att sätta nål och ta lite prover, bland annat ett sådant som visar om levern kommer orka med kontrastvätskan i blodet. Därefter fick vi vänta nästan tre timmar innan det blev vår tur. Proverna tog lång tid och då kom andra före och det blev lunch.

När det väl var denises tur gick det fort, kanske 15 minuter för att ta en serie bilder och sedan var det klart att åka hem och invänta svaren.

Även om det är ett fint sjukhus med underbar personal så är det lite jobbigt att sitta där. Små barn i barnvagn med droppställningar, små barn som gråter hjärtskärande så man bara vill rädda dem och föräldrar som sitter och snyftar av medlidande. Jag vet precis, en gång var vi också där och kände precis likadant så man förstår precis vad de går igenom. I alla fall en del av dem. Vårt barn svävade aldrig i livsfara.

Om RetinoblastomW på Wikipedia.

Om RetinoblastomW på Wikipedia.

[tags]Barn, Läkare, Läkarbesök, Barnläkare, Sjuk, Sjukdom, Sjukvård, Cancer, Barncancer, Retinoblastom, Cellgift, Cellgifter, Cytostatika, CT, DT, Datortomografi, MR, Magnetröntgen, Röntgen, Sjukhus, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, ALB, Karolinska, Karolinska sjukhuset, Sjukhus[/tags]

En kommentar till “Ny datortomografi”

  1. Söta plåster du fick, Denise. Har man suttit så där länge och väntat så är man lätt värd plåster med nallar på, och en massa bullar. :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.