Jag är tillbaka!

Jag kom på att det nästan var 2 år sedan jag skrev något på den här bloggen, vilket jag tycker är lite synd. Så tänkte berätta lite om vad jag gör idag och hur det går för mig i skolan.

Idag så går jag i Gymnasiet vilket är en väldigt stor förändring jämfört med högstadiet och lågstadiet. Inprincip allting vi gör görs via datorer vi fått ifrån skolan och lärarnas bedömning sker via en sida som heter Vklass. Där har vi kontroll på våran närvaro och hur vi ligger till i varje ämne. I sig är det väldigt praktiskt att bara kunna klicka sig in för att se vad man har för betyg i ett ämne exempel vis.

Snart så har jag gått i Gymnasiet i 1 år vilket är sjukt, känns som om det var igår jag började där och var ny elev och så vidare. Jag går på Barn och Fritids programmet, Och när jag utbildat mig klart så är det förskole lärare jag ska bli. Jag har alltid älskat att befinna mig med barn och kunna lära dem en massa. Så tack vare min praktik jag hade i åttan på Vikingaskolan så ändrade jag inställning till min framtid. Från att vilja bli kok och laga mat hela livet så valde jag i stället att jobba med barn.

Nu under det första året på Gymnasiet så är det väldigt mycket att man testar på och lära känna programmet och skolan, men nu under vår terminen så kommer alla dessa val vi ska göra till år 2 i skolan. Det är allt ifrån att välja högskola förberedande eller Yrkes förberedande. Skillnaden mellan dessa val är inte så speciellt stor, men om man väljer högskola så väljer man att utbilda sig till antingen förskole lärare eller grundskole lärare. Yrkes förberedande är när man väljer att bli barn skörare och sedan har man inte tillgång till högskola. Detta är väldigt komplicerat men man förstår det när man haft genom gångar och förstått det mer.

Det är väl i princip det som händer just nu, mitt liv går ut på att gå i skolan och lägga ner all tid jag bara kan för att få bra betyg och klara min utbildning.

Detta är väl i princip det jag gör nu för tiden, men på fritiden så försöker jag att plugga så mycket som möjligt och vara med kompisar, och även Träna, vilket inte går så bra.
Min plan i framtiden är att jag ska försöka blogga här på familjens gemensamma blogg och berätta om min fritid, skola, träning med mera… Eller helt enkelt bara blogga om helt olika saker, det jag känner för.

Jag tycker det ska bli jätte kul och hoppas att ni som läser också kommer tycka om att läsa mina inlägg och tycka det är kul att följa en 16-årings liv.

[tags]Barn, Ungdom, Tonåring, Tonåringar, Skola, Grundskola, Gymnasium, Barnskötare[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.