Mac-visning på Stockholms Syncentral Långbro

Ikväll har jag och en kollega hållit i en liten föreläsning om Apples Mac-datorer och tillgänglighet. Den riktade sig både till personal och brukare. Jag visade lite på skillnader, fördelar och nackdelar med de inbyggda hjälpmedel som finns i alla Mac-datorer.

Det var 10–12 åhörare och även om det gick lite stappligt för mig i början så kändes det bättre mot slutet och många bra frågor.

Sedan tycker jag i och för sig att det är svårt att visa sådana här saker. För en användare som nyttjar hjälpmedel i Windows-miljö är det dels ett helt nytt operativsystem att lära sig i Mac OS X och dels en helt ny skärmläsare i VoiceOver med alla nya kommandon och nya sätt att tänka och arbeta. Men är man medveten om det och har intresset att lära sig så är det en mycket spännande miljö med en hel del fördelar för funktionsnedsatta, främst synskadade användare.

Nu har jag varit på jobbet sedan halv åtta i morse och börjar känna mig lätt dimmig i huvudet. Hemma väntar löpbandet, ingen skoning finns att vänta :)

[tags]Arbete, Syncentral, Syncentralen, Hjälpmedel, Tillgänglighet, Skärmläsare, Landsting, Dator, Datorer, Apple, Mac, VoiceOver[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.