Borderbikers

Bild: Joakim Nömell & Thomas Egrelius vid tandemcykel

Min pilot Egge och jag har lite drömmar, eller ska vi kalla det för planer på att utföra en långdistanscykling. Nu har vi ju cyklat Vätternrundan och visst kan man göra det igen, men nu är man ju tydligen sådan som ständigt vill höja ribban :)

Jag vet inte varifrån Egge fick sin idé att cykla från Riksgränsen, eller Treriksröset som det från början var tal om och hela vägen ner till Ystad, men det lät som en kul grej. Planen är att försöka genomföra något sådant år 2015 även om jag försöker göra det till en utmaning för 2014. Mest för att jag avskyr att vänta och 2 år är ganska lång tid och problemen med att genomföra det år 2014 är de samma som 2015 känns det som :) Det handlar om en resa på runt 4 veckor då man ska vara borta från familj och barn samt förbruka hela sin semester på just detta. Men jag har inte givit upp mina övertalningsförsök ännu :)

Så hittade Egge bloggen Borderbikers för några dagar sedan. Två killar som gör just detta. De startade från Riksgränsen för ca 8 dagar sedan och cyklar nu söderut och lär i skrivandets stund ha nåt Vemdalen. Riktigt vad deras mål är framgår inte ännu faktiskt.

Att följa deras resa genom landet precis så som vi tänkt oss är grymt inspirerande och gör suget ännu större och år 2015 känns grymt långt borta. Så därför skriver jag 2014 Egge, 2014! I så fall är det snart dags att börja planera och jaga sponsorer. Det absolut finaste vore ju att slippa ta semester som ju påverkar familjen ganska negativt, men det är nog för mycket att hoppas på.

Så kika gärna in på Borderbikers och följ Anders & Lasses resa genom landet och se vart den slutar :)

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Sverige, Riksgränsen, Treriksröset, Ystad[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

6 reaktioner till “Borderbikers”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.