Flaskpost från Rånö 2013 del VI

Idag är en ny dag men tankarna från igår kväll ligger fortfarande tunga i bröstet. Jag kan inte sluta leka ”om-leken”. På skämt säger vi ”den där båten borde man ha” när någon passerar utanför, ”om jag hade 1,2 8 miljoner, då…” Våra kompisar som varit med oss mycket på sjön tittar nu efter egen båt när vår ska säljas. Det är de väl unt och kanske även kan komma oss till lite glädje. Men det blir ändå som lite extra salt i såren.

Idag har ändå varit en bra dag med ytterligare fint väder. Tidigare i veckan gick vi norrut på promenad längs ön och idag gick vi söderut, lustigt nog till ön Norrö som hänger ihop med Rånös södra spets. Där fanns fritidshus för 1,4 miljoner till salu, sjönära med tillgång till båtplats. Vart jag än går tycks det strös salt..

Nere på Norrö slog vi oss ner i den lilla småbåtshamnen. Några gubbar satt och snackade, några förberedde sig för att paddla och någon badade en bit bort och denne någons hund skällde och hoppade efter. Så idylliskt och så förbannat irriterande att känna såhär när man egentligen borde vara glad.

Ikväll har vi bokat bord på Rånö Källan, restaurangen här på ön med skärgårdens trevligaste och lugnaste miljö, godaste potatisgratäng och svala pilsner. Jag som ändå är inne på det lite negativa spåret kan väl tänka att det var trevligare för några år sedan, när personalen kände igen än. Jag försjönk en stund i mina grubblerier och minnen och mindes när jag och Magnus var på Rånö första gången 2002 med min första riktiga båt. Sedan dess har vi besökt Rånö Källan många gånger och sedan 2007 firar vi våra semestrar här och även om ön verkar fått nya förvaltare för i år, ny personal i butiken och restaurangen så känns vi väl igen av Micke som sköter stuguthyrningen.

När vi ätit upp går vi tillbaka mot stugbyn igen och vår dagliga bastutid kl20. Kvällen har vi spenderat vid borden utanför stugorna med lite nötter, musik och trevligt kvällspladder. Vi har bara tre vedklabbar kvar men familjen Pålsson bidrar med några ytterligare från sitt överskott och vi får till slut en bra och livlig sista brasa att somna till.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.