SCF anordnar prova-på tandemcykling

Ikväll är jag och min ena pilot, Daniel Sjöberg på Ekerö i norra Stockholm för att delta i en aktivitet där synskadade får prova på tandemcykling. Jag är här med egen pilot och egen cykel och behöver knappast prova på, men när jag fick inbjudan tänkte jag bidra med inspiration och några mils trevlig cykling. Att knyta kontakter med arrangörerna för aktiviteten är inte heller oviktigt.

Det är Svenska Cykelförbundet, SMACK och Rehab Station Stockholm som bjuder in till detta. Svenska Cykelförbundet har fått pengar för att köpa in ett antal cyklar för att få sporten att växa. Hittills har det verkat som om vi bara varit några få som cyklat tandemcykel.

Under början av 90-talet fanns drivkrafter som försökte hålla sporten vid liv. Dåvarande Tomtebodaskolans idrottsförening köpte in några racercyklar som med åren tyvärr blev stående och dammade igen i något förråd. Så det är riktigt roligt att SCF tar tag i detta igen och jag vill sannerligen vara med och bidra så gott jag kan.

Jag har aldrig tänkt mig någon framtid som tävlingscyklist direkt. De lopp jag hittills deltagit i har varit motionsloppen Roslagshösten, Roslagsvåren och så klart, nytt för i år och två gånger dessutom, Vätternrundan.

Men idag väcktes den halvslumrande tävlingsinstinkten. Det är inte det att jag inte velat, men jag som de flesta andra tandemcyklister har väldigt svårt att hitta piloter att träna med regelbundet. Man måste ofta ha flera att cykla med för att det ska passa ihop med arbete och familjeliv och helst ska man bo inom rimliga avstånd så att det går att träna på kvällar och helger. Jag har själv provat att annonsera i diverse cykelforum utan någon större framgång. Mina två nuvarande piloter ställer upp så ofta de kan och hinner.

Ikväll hade vi tillgång till min och en annan rutinerad cyklists cyklar, samt tre inlånade i väntan på Cykelförbundets egna. Vi samlades på Ekerö i Stockholm och cyklade en runda på ca 3,5 mil. Jag fick även möjlighet att prova de andra cyklarna, både en tempocykel och en cykel med elektriskt växelsystem som var väldigt trivsamt.

När kvällen var slut kändes alla väldigt glada och nöjda och flera ville cykla mera. Det är ytterligare 2 tillfällen inbokade i september då jag och någon av mina piloter såklart närvarar.

Nu finns också möjligheten att vi kanske deltar i någon träningstävling för att testa vår nivå lite på kul. Men först måste jag hem och hotta upp cykeln lite — känner jag ;) Att prylsuget efter elektriskt växelsystem och kraftmätare ökat gör inte saken bättre :)

[tags]Cykel, Cykling, SCF, Svenska Cykelförbundet, Tandemcykel, Roslagsvåren, Roslagshösten, Vätternrundan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.