SCF anordnar prova-på tandemcykling del II

Ikväll var det det andra tillfället att prova på tandemcykling som anordnas av Svenska Cykelförbundet och SMACK, Sigtuna, Märsta & Arlanda Cykelklubb samt Rehab Station Stockholm. Jag och min pilot Thomas ”Egge” Egrelius deltog med egen cykel för att träffa folk och förhoppningsvis fungera som inspiration.

Denna gång kom 2 nya deltagare samt en tjej från förra gången som uppenbarligen blivit mer sugen :)

Vi samlades vid Ängbybadet i Blackeberg och cyklade 3,7 mil i strålande vackert väder. En underbar kväll! Gång och cykelbanorna var fulla av cyklister, rullskidåkare och inlines-åkare vilket gör mig otroligt glad att så många människor är ute och rör på sig.

Jag som just hämtat min cykel från service upptäckte redan i helgen när vi provcyklade, att allt inte var 100% med den nya kassetten och kedjan. Eller rättare sagt så är det nog snarare de gamla klingorna fram som spökar istället. För vid minsta kraftpålägg på pedalerna hoppar kedjan vilket faktiskt gjorde att några av nybörjarna drog ifrån oss i uppförsbackarna där vi var tvungna att ta det lugnt och inte så sällan stanna för att lägga på kedjan igen. Så cykeln måste in på översyn snart igen.

Väl tillbaka blev det lite eftersnack innan vi nu lastar cykeln på bilen för att ta oss hemåt igen några mil rikare i benen, träffat nya människor och fått cykla vilket just nu vid sidan av löpning är det bästa jag vet! :)

[tags]Cykel, Cykling, SCF, Svenska Cykelförbundet, Tandemcykel, Roslagsvåren, Roslagshösten, Vätternrundan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.