Provcykling med ny tandempilot

Idag har jag provcyklat med en ny kille som jag träffade när SCF anordnade prova på tandemcykling. Han var en som hade hört av sig när Cykelförbundet annonserade efter piloter i diverse forum och föreningar. Jag nämnde att jag i dagsläget cyklar med 2 piloter kontinuerligt men att det är för lite för att det ska fungera bra och regelbundet och då bestämde vi att ses och provcykla.

Och idag tog vi en tremilsrunda i mina hemtrakter i Haninge. Som jag upptäckte redan i helgen är det problem med de nyrenoverade växlarna så det gick sådär rent tekniskt, men piloten var duktig för att inte ha cyklat så mycket tandem.

Kul att folk visar intresse. Det här har och är mitt största problem just nu att hitta folk att cykla och springa med. Det ska fungera och passa rent geografiskt och tidsmässigt och folk ska tycka det är roligt. När jag annonserat i cykelforum efter piloter att träna med har det varit helt dött. Jag tycker det är lite märkligt eftersom cykelsporten växer så det knakar. Men fördomarna mot tandemcykling och tron att det ska vara så svårt gör att det är knepigt att hitta intresserade som dessutom bor eller jobbar inom rimligt avstånd och har tid och intresse av att cykla.

Så min jakt efter piloter är konstant. Man behöver inte vara proffs eller ens cyklat tandem förut, det är inte så svårt som man tror och det man behöver kunna tränar man snabbt ihop sig lätt på. Det handlar mest om kommunikation inför kurvor, backar framför allt uppför, inför växlingar etc. Lite mer träning krävs för att lära sig stå upp tillsammans i backarna och att cykla i klungor men just sådant behöver man kanske inte börja med.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träning, SCF, Svenska Cykelförbundet, Synskadade, Funktionsnedsättning[/tags]

En kommentar till “Provcykling med ny tandempilot”

  1. Jag tackar för berömmet och hoppas på att det kan bli flera rundor framöver. :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.