Laziz Sharifov utvisas efter 6 år i Sverige del IV

Bild: Skolelever lämnar protestlista hos Migrationsverket

Egentligen har jag inte så mycket att tillägga i ämnet. Jag har ingen ny information och inga bilder. Jag bara läste i den Facebook-grupp som startats till stöd för Laziz om dagens händelseutveckling och det är bara så fruktansvärt upprörande att jag blir illamående!

I ett inlägg kan man läsa att Laziz boardat ett flygplan men skrikit så att piloten inte lät honom följa med. Polisen körde honom då till en anläggning i Märsta.

I ett annat inlägg kan man läsa Laziz egna ord via SMS till en av gruppens medlemmar om händelsen och att polisen verkar ha sagt att ”nu blir det ännu värre”.

Det är bara det att jag kan se scenen så tydligt framför mig. Poliser som ska ledsaga en utvisad tonåring som av ångest och protest skriker så att han av säkerhetsskäl inte får följa med. Det gör fysiskt ont i hjärtat av blotta tanken och jag bara förstår inte hur man kan utsätta människor för sådant här!? Jag förstår inte heller varför inte media reagerar och rapporterar mer om händelsen? Det är väl bara av så cyniska skäl som att det bara är en utvisning där föremålet för utvisningen skriker för att göra sig jävligt besvärlig och jobbig. Att det kan vara ren och skär panik och ångest över fruktade konsekvenser och splittring av familj och vänner och åter att man sliter begynnande rötter ur jorden kanske man inte bryr sig så mycket om. Vi har sett det förr och behöver inte rapportera och belysa problemen?

Och här sitter jag på ett tåg och mår illa och kan inget göra. Jag känner själv ångesten som han måste känna nu. Och ändå är det en människa jag aldrig träffat och inte har någon relation till. Det är bara en i raden av offer för Sveriges kyla och kallsinnighet inför människoöden. Just nu känns allt som Sverige säger sig stå för i dessa frågor som ett rent hån…

Glöm inte att kommentarsfältet står till ert förfogande. Skriv vad ni tycker och visa ert stöd genom att lämna en kommentar.

Relaterade länkar

Ett Youtube-klipp med Laziz i boxningsringen

[tags]Politik, Flyktingar, Flyktingpolitik, Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Utvisning, Invandring, Invandrare, Invandrarpolitik, Sverige, Rasism, Kazakstan, Uzbeker, Barn[/tags]

17 reaktioner till “Laziz Sharifov utvisas efter 6 år i Sverige del IV”

 1. Jag var med det planet som han lyftes av. Jag har gråtit hela kvällen för att jag inte visste vad jag skulle göra när en ung människa bad för sitt liv. Finns det nått jag kan göra?

  1. Jag förstår dig fullt, känner samma panik fast jag inte var där och sitter på mitt Malmö-tåg.

   Vad man kan göra undrar vi alla.. Skriva här och överallt på nätet tror jag är det starkaste vapnet, dela poster, sprida information.

   Hur reagerade folk på planet och hur länge pågick det?

  2. Måste varit fruktansvärt M…ring tidningarna och berätta! Ring deras tipstelefoner! Det här måste stoppas! Ditt vittnesmål är viktigt!

  3. Media älskar sådant så kanske får det dem att vakna och det är bara att utnyttja i sådana här lägen! Du får gärna skriva en artikel här på min blogg M om du inte har en egen. Skriv en text och maila mig så publicerar jag den direkt!

  4. Jag har mailat länken till det här blogginlägget till Aftonbladet och talat om att de borde skriva om M’s upplevelse. Har också bett M maila en text hit för publicering.

  5. Hej M! Det du gärna får göra är att anmäla polisen för övervåld, då polisen tröck ner han väldigt hårt i nacken och satte på handklovar.

 2. Det är så fruktansvärt! Det får bara inte gå till på det här sättet! Känner samma frustration och vanmakt som du! Politikernas ovilja att agera gör mig ännu mer uppgiven, de bryr sig verkligen bara om sin egen framgång, plocka poäng på varandra och smälla med hängslena! Det är valår nästa år och det här kommer slå tillbaka!

  1. Ja men jag undrar vad man ska rösta på? Det känns som om detta hänt även under socialdemokratiskt styre men där har jag ingen kunskap heller egentligen. Och att bara skylla på juridiken tror jaginte heller på. Det finns ju utrymme för att sätta mördare i vård istället för fängelse så varför inte bara häva utvisningsbeslutet och låta Laziz stanna? Att han och många andra mår dåligt är inte svårt att förstå.

   Jag bara skäms så över att vara medborgare i ett land som gör så.

  2. Joakim, ja det är klart de kan stoppa det här om de VILL! Men de verkar inte vilja det! Nej, med tanke på hur tyst det är från ALLA partier blir det kanske inte så lätt… De är väl för upptagna med att späka sina redan trinda penningbukar och skiter i den lilla människan som blir drabbad av deras beslut!

   Jag skäms också kan jag lova! Någon demokrati i dess rätta bemärkelse lever vi inte i heller, men det är väl de flesta medvetna om vid det här laget? SKEN-demokrati är mer passande!

  3. Demokratisk tortyr, eller tortyr i demokratins namn… Undrar hur de som beslutar sådant här mår när de går hem på dagarna?

 3. Det finns liksom inga ord att skriva. Man skäms så fruktansvärt för det här landet och hur det behandlar människor. Det är bara för vidrigt.

  1. Alltså förlåt, men jag kan inte låta bli att undra vad som gör nuvarande politiker så mycket bättre än Sverigedemokrater som kan tillåta sådana inhumana lagar och beslut. Det bär bara ett finare namn för samma människosyn!

  2. Det är också tråkigt att det riskerar att gå prestige i sådana här ärenden. Säger folk ingenting sker det i det tysta, protesterar man ska man visa beslutsamhet och att man inte låter sig påverkas av påtryckningar. Beslut är beslut och ett upprivet beslut visar att man kanske ändå hade fel. Det är inte bra…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.